Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legislatia se schimba. Fermierii intampina probleme din cauza secetei

legislatia-se-schimba-fermierii-intampina-probleme-din-cauza-secetei

In mai mule zone ale tarii seceta, din nou, s-a instalat, iar fermierii abia daca au ce recolta. Cei care au avut posibilitatea sa irige mai pot spera la o productie satisfacatoare fata de cei care si-au vazut culturile prada arsitei.


In Buzau, Directia Agricola a cerut declararea judetului ca fiind calamitat, cel putin pentru culturile de grau, rapita si orz. Specialistii au descoperit ca situatia este una mult mai grava decat credeau, fiind nevoie de o schimbare rapida a legislatiei care sa vina in ajutorul agricultorilor afectati de seceta.
 
La solicitarea agricultorilor, DAJ Buzau a trimis o adresa la MADR prin care cere schimbarea conditiilor de acordare a despagubirilor.
 
Astfel, este vorba de un demers facut in premiera si care, daca va fi aprobat, va ajuta fermierii din toata tara, conform directorului DAJ Buzau, Cosmin Florea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acordarea de despagubiri se face dupa o formula care include productia fermierului pe ultimii cinci ani, din care se exclud, anul cel mai slab si cel mai bun. Aceasta formula i-a adus pe fermieri in situatia de a nu fi despagubiti, mai ales pe cei care sunt loviti de seceta ani la rand.
 
In adresa inaintata Ministerului Agriculturii se propune ca etalonul dupa care se face calculul sa fie productia medie comunicata de INS pentru perioada respectiva, la nivelul judetului.
 
"In locul acelui an secetos, o sa venim cu productia medie comunicata de INS, care este una mult mai buna", astfel ca si nivelul despagubirilor ar putea fi unul care sa vina intr-adevar in sprijinul fermierilor, a explicat directorul Cosmin Florea.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton