Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acord pentru utilizarea neonicotinoidelor

acord-pentru-utilizarea-neonicotinoidelor

MADR anunta ca s-a ajuns la un acord pentru utilizarea neonicotinoidelor, ierbicedele care sunt toxice pentru albine.


Utilizarea neonicotinoidelor se poate face anul acesta, la fel ca si anul trecut, doar pentru sfecla de zahar si porumb, nu si pentru rapita si floarea soarelui, derogarea fiind luata impreuna cu agricultorii si apicultorii.
 
Ministrul Oros a facut aceste precizari in urma unei scrisori deschise transmise luni de Federatia Asociatiilor Apicole din Romania (ROMAPIS) care solicita ministrului Agriculturii revocarea unor autorizatii privind utilizarea temporara a celor trei insecticide din clasa neonicotinoidelor pentru impregnarea semintelor de floarea-soarelui si sfecla de zahar.
 
"Noi am luat o decizie impreuna cu apicultorii si agricultorii ca derogarea pentru utilizarea neonicotinoidelor sa se faca anul acesta la fel ca si anul trecut doar pentru sfecla si porumb, pentru rapita si floarea soarelui, nu. Aceasta a fost o decizie, repet, pe care am luat-o anul trecut de comun acord atat cu apicultorii, cat si cu agricultorii. Deci, ceea ce a aparut in acea scrisoare deschisa nu are legatura cu realitatea si de aceea am fost nevoit sa va spun aceste lucruri ca sa informati corect atat apicultorii, cat si agricultorii, dar mai ales publicul larg, pentru ca la asemenea dezinformari apicultorii si agricultorii, cei implicati, stiu ca nu-i asa, dar publicul larg, care e 90%, nu stie si atunci este dezinformat. Nu cred ca acesta este scopul", a precizat Oros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat, marti, ca va acorda autorizatii temporare pentru utilizarea de tratamente pe baza de neonicotinoide la semintele de porumb si sfecla de zahar, incepand din 25 ianuarie, precizand totodata ca 2021 este al doilea an consecutiv in care nu acorda autorizatii temporare pentru tratamentul semintelor de floarea-soarelui cu produse pe baza de substante active din categoria neonicotinoidelor.
 
Potrivit unui comunicat al ministerului, aceste autorizatii temporare se vor da pentru campania de primavara 2021, conform articolului 53 din Regulamentul CE 1107/2009, prin care se autorizeaza utilizarea in situatii de urgenta a unor produse pe baza de substante active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semintelor de porumb, precum si a semintelor de sfecla de zahar tratate cu un produs de protectia plantelor pe baza de neonicotinoide.
 
Perioadele pentru care se acorda autorizatiile temporare sunt: 25 ianuarie - 24 mai 2020, in cazul tratarii si utilizarii semintelor de porumb, respectiv 1 martie - 30 mai pentru utilizarea semintelor tratate de sfecla de zahar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016