Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu flori in ghiveci. Daunatori: metode de prevenire si combatere

afaceri-cu-flori-in-ghiveci-daunatori-metode-de-prevenire-si-combatere

In afacerile agricole, antreprenorul trebuie sa ia in vedere aspectele ce tin de sanatatea plantei. Daca aceasta este predispusa unui daunator, fermierul poate pierde un venit considerabil. In acest sens, va prezentam mai jos daunatorii plantelor si metodele de prevenire si combatere.


 

Paduchii de frunze (afidele)

 
Dezvoltarea afidelor este favorizata de caldura si uscaciune. Acestea sug frunzele tinere si mugurii florali. Plantele sunt mici si se deformeaza.
 
La aceste afide apar doua generatii, una sexuata si alta parte partenogenetica (oua nefecundate). Generatia sexuata se compune din mascul si femela care apar toamna. Dupa actul sexual, femela depune oua si iernarea are loc sub aceasta forma. Primavara apare, din  ouale iernate, generatia partenogenetica formala numai din frunzele care nu depun oua, ci nasc pui fara a fi fecundate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Inmultirea rapida este favorizata de vremea uscata si calduroasa. La florile in ghiveci apar numai afide verzi. Dezvoltarea lor este favorizata de caldura si uscaciune.
 

Prevenire si combatere

 
Pentru a preveni se poate mentine o temperatura mai scazuta, dar totusi cu multa grija, pentru a nu stagna cresterea plantelor tinere si o umiditate relativ mare.
 
In aparatele pentru combatere mai des folosite sunt cele pe baza de fosfor organic: E 605 forte si Wofatox. Se fac stropiri repetate cu unul din produsele Ecatox 50, in  concentratie de 0,04-0,06; Carbetox in concentratie de 0,1-0,3%.
 
In lipsa acestor produse se poate folosi o emulsie de sapun si nicotina in concentratie  de 0,15%. Aceste produse nu se vor folosi in orele cu stralucire puternica a soarelui si nici cand  frunzele sunt umede, pentru ca se dilueaza solutia.
 
Cand combaterea se face in sere bine inchise, metoda cea mai buna este prin gazare cu preparate pe baza de nicotina.
 

Tripsul

 
In conditiile de sera, tripsii se inmultesc in tot cursul anului. Apar pe frunze si petale  sub forma unor striatiuni inguste mici, deoarece aripile insectelor sunt una peste alta in stare  de repaus, iar coloritul este maro spre negru.
 
Tripsul este lung de cca 1 mm, cu 7 picioare si 4 aripi. Ouale sunt depuse in tesutul vegetal; dezvoltarea dureaza 20-30 zile. Este des intalnit la partea inferioara a frunzei si prefera pe cele tinere. Atacul se poate intalni si la bobocii floriferi (traiesc intre petale). Inmultirea lui este favorizata de uscaciune si caldura.
 

Combatere

 
Se realizeaza cu produse organo-fosforice: Ecatox in concentratie de 0,2%, E 605 forte 0,03%, Carbetox 0,1-0,3%. Rezultate bune dau si fumigatiile cu benzi fumigene.
 

Gargarita

 
Gargarita traieste in sol si ataca radacinile, tuberculii sau chiar frunzele tinere. Plantele atacate se ofilesc brusc si mor. Atacul acestora este recunoscut prin faptul ca dimineata se observa resturi de frunze mancate, deoarece ataca si in timpul noptii. Daca se scoate planta din ghiveci se pot observa sub tubercul 6-12 larve.
 
Larva are 12 mm lungime, fara picioare, de culoare alba, cu un cap brun, ierneaza in pamant, de unde primavara trece in stadiu de nimfa. Adultul este un gandac negru cu trompa lata, lunga de 1 cm, care in timpul noptii roade partile aeriene ale plantelor. Larvele sunt aduse, de regula, odata cu pamantul.
 

Prevenire si combatere


Folosirea de pamanturi tratate cu vapori sau adaugirea de Germisan, 300 g la
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016