Cel mai mare producator suedez de oua, afectat de gripa aviara
Suedia se confrunta cu raspandirea unui nou focar de gripa aviara, iar cel mai mare producator suedez de oua a fost afectat.
Virusul gripei aviare H5N8 a fost identificat pe 18 ianuarie la cel mai mare producator de oua al Suediei, in apropierea orasului Monsteras.
"Din pacate, gripa aviara s-a extins, ceea ce inseamna ca o mare parte din animale, aproximativ 1,3 milioane, vor fi sacrificate", au spus reprezentantii Consiliului suedez pentru agricultura.
In ultimele saptamani s-au descoperit focare de gripa aviara la ferme din Ungaria, Germania, Franta, Lituania si alte zone din Europa, iar autoritatile cred ca virusul este transmis de la pasari salbatice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ productia de carne de pasare la inceputul lui 2014 in Asia si la finele acelui an s-a raspandit si in Europa.
Pana acum nu exista cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la pasari la oameni, insa descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat sa tina pasarile inchise.
Gripa aviara cauzata de virusul gripal aviar este extrem de contagioasa. Epidemii serioase sunt foarte frecvente. Datorita mutatiilor rapide, nu exista deocamdata un vaccin si riscul raspandirii in randul oamenilor – cum s-a si intamplat in Asia – este mereu prezent.
Fie ca vorbim de productii de oua sau carne, de cultuir organice sau conventionale – atunci cand apare virusul gripei aviare singurul raspuns de urgent este sacrificarea animalelor afectate, iar asta inseamna pierderi pentru fermieri. In lupta impotriva acestei boli, cei care cresc pasari trebuie sa fie in permanenta vigilenti si sa previna aparitia virusului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>