Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depopulari masive in randul familiilor de albine din 33 de judete

depopulari-masive-in-randul-familiilor-de-albine-din-33-de-judete

Apicultorii suspecteaza ca de vina ar putea fi pesticidele de ultima generatie folosite in agricultura.


Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania intentioneaza sa realizeze impreuna cu Autoritatea Nationala Fitosanitara un studiu privind efectele nocive ale pesticidelor de ultima generatie asupra albinelor din Romania, in conditiile in care in iarna acestui an apicultorii s-au confruntat cu depopulari si mortalitati de albine in peste 33 de judete.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Speram sa gasim o posibilitate ca, impreuna cu Autoritatea Nationala Fitosanitara din subordinea Ministerului Agriculturii, sa facem un studiu privind efectele nocive ale neonicotinoidelor asupra albinelor pentru ca in Romania nu s-au facut astfel de cercetari, desi in Europa sunt destul de numeroase. Avem probleme pentru ca in aceasta iarna s-au inregistrat depopulari si mortalitati de albine. Am primit din 33 de judete astfel de semnale si asteptam ca, dupa ce se mai incalzeste vremea, la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii aprilie, sa facem un inventar si sa vedem cum stam. Este posibil ca aceste depopulari sa apara din cauza rapitei si a culturii de floarea soarelui care au fost tratate cu neonicotinoide. Desi efectele acestor pesticide nu sunt imediate, ele apar in timp, sunt efecte subletale asupra puietului si a generatiilor urmatoare”, a declarat pentru presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea.
 Acesta a precizat ca Ministerul Agriculturii a trimis deja Comisiei Europene solicitarea de primi inca o derogare de 120 de zile pentru folosirea acestor pesticide in tratarea culturilor agricole, mentionand ca suprafetele tratate cu astfel de pesticide s-au redus in Romania sub 250.000 de hectare, comasate in sudul si sud-estul Romaniei, unde se cultiva masiv floarea soarelui.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016