Expunerea la erbicide a adus unui cuplu peste doua miliarde de dolari
Un cuplu va primi peste doua miliarde de dolari pentru expunerea la erbicide care le-a provocat cancer. Procesul a fost urmarit cu atentie de-a lungul desfasurarii.
Monsanto, firma producatoare de erbicide, seminte si ingrasaminte recent achizitionata de Bayer, are peste 20.000 de angajati in 67 de tari. Acum va trebui sa le ofere celor doi pensionari peste 2 miliarde de dolari la care se adauga inca 55 milioane de dolari pentru toate cheltuielile medicale avute pana in prezent.
Alberta si sotul ei, Ava, sunt septuagenari si se lupta de 9 ani cu cancerul, acum in remisie.
Cei doi au folosit aproape 30 de ani, pentru ingrijirea gazonului din fata casei, un produs care continea ca ingredient activ glifosatul si era fabricat de Monsanto, gigant mondial al semintelor agricole si pesticidelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
Am fi dorit ca Monsanto sa ne avertizeze din timp asupra riscurilor folosirii produsului, sa existe pe ambalaj o eticheta pe care sa scrie "e periculos, poate cauza cancer", spune reclamanta Alberta Pilloid.
Nimeni nu le-a spus ca e periculos. Vazusera la televizor o multime de reclame, atunci cand s-au hotarat sa cumpere produsul.
Legatura dintre boala care i-a macinat si utilizarea erbicidului a fost facuta prea tarziu, procesul a fost epuizant, si nici acum nu sunt siguri ca s-a incheiat. Compania Bayer, care a cumparat recent firma Monsanto, declara ca va face apel.
Agentia americana pentru protectia mediului considera in continuare erbicidul nedaunator pentru oameni - nici cand e folosit in agricultura, nici cand reziduuri din el se regasesc in lantul alimentar. Dar in intreaga lume sunt o multime de plangeri depuse, de procese incheiate sau in derulare.
Conform informatiilor publicate de avocatii celor doi bolnavi, Monsanto nu a reusit sa arate ca raportul toxicologic prin care se demonstreaza ca glifosatul a devenit de 50 de ori mai toxic prin includerea aminei polietoxilate in componenta sa nu este viabil. Totodata, avocatii au subliniat si faptul ca firma a incercat in repetate randuri sa ascunda posibilile efecte toxice ale produsului lor prin articole platite in presa si prin oferirea de date eronate autoritatilor de mediu.
Ramane de vazut daca se va ajunge la apel, insa momentan ramane una dintre cele mai mari victorii obtinute impotriva unei companii care produce erbicide si nu respecta in totalitate standardele de siguranta impuse.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>