Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expunerea la erbicide a adus unui cuplu peste doua miliarde de dolari

expunerea-la-erbicide-a-adus-unui-cuplu-peste-doua-miliarde-de-dolari

Un cuplu va primi peste doua miliarde de dolari pentru expunerea la erbicide care le-a provocat cancer. Procesul a fost urmarit cu atentie de-a lungul desfasurarii.


Monsanto, firma producatoare de erbicide, seminte si ingrasaminte recent achizitionata de Bayer, are peste 20.000 de angajati in 67 de tari. Acum va trebui sa le ofere celor doi pensionari peste 2 miliarde de dolari la care se adauga inca 55 milioane de dolari pentru toate cheltuielile medicale avute pana in prezent.
 
Alberta si sotul ei, Ava, sunt septuagenari si se lupta de 9 ani cu cancerul, acum in remisie.
 
Cei doi au folosit aproape 30 de ani, pentru ingrijirea gazonului din fata casei, un produs care continea ca ingredient activ glifosatul si era fabricat de Monsanto, gigant mondial al semintelor agricole si pesticidelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Am fi dorit ca Monsanto sa ne avertizeze din timp asupra riscurilor folosirii produsului, sa existe pe ambalaj o eticheta pe care sa scrie "e periculos, poate cauza cancer", spune reclamanta Alberta Pilloid.
 
Nimeni nu le-a spus ca e periculos. Vazusera la televizor o multime de reclame, atunci cand s-au hotarat sa cumpere produsul.
 
Legatura dintre boala care i-a macinat si utilizarea erbicidului a fost facuta prea tarziu, procesul a fost epuizant, si nici acum nu sunt siguri ca s-a incheiat. Compania Bayer, care a cumparat recent firma Monsanto, declara ca va face apel.
 
Agentia americana pentru protectia mediului considera in continuare erbicidul nedaunator pentru oameni - nici cand e folosit in agricultura, nici cand reziduuri din el se regasesc in lantul alimentar. Dar in intreaga lume sunt o multime de plangeri depuse, de procese incheiate sau in derulare.
 
Conform informatiilor publicate de avocatii celor doi bolnavi, Monsanto nu a reusit sa arate ca raportul toxicologic prin care se demonstreaza ca glifosatul a devenit de 50 de ori mai toxic prin includerea aminei polietoxilate in componenta sa nu este viabil. Totodata, avocatii au subliniat si faptul ca firma a incercat in repetate randuri sa ascunda posibilile efecte toxice ale produsului lor prin articole platite in presa si prin oferirea de date eronate autoritatilor de mediu.
 
Ramane de vazut daca se va ajunge la apel, insa momentan ramane una dintre cele mai mari victorii obtinute impotriva unei companii care produce erbicide si nu respecta in totalitate standardele de siguranta impuse.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016