Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pesta porcina africana a ajuns si in Germania

Pesta porcina africana (PPA) a ajuns si in Germania, iar crescatorii sunt deja extrem de ingrijorati!
Virusul acestei peste porcine a fost descoperit in carcasa unui mistret, in apropierea frontierei cu Polonia, in regiunea Brandenburg, care inconjoara Berlinul.
”Din nefericire, suspiciunile au fost confirmate” in urma unor analize efectuate de laboratorul federal Friedrich-Loeffler, specializat in acest tip de virus, a anuntat intr-o conferinta de presa Julia Klöckner.
Nici virusul si nici consumul carnii infestate ”nu sunt periculoase pentru om”, a subliniat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acest prim caz confirmat constituie insa o veste proasta pentru crescatorii germani. Ea le-ar putea pune in discutie exporturile de porc in strainatate, mai ales catre Asia.
Virusul - care antreneaza hemoragii mortale in majoritatea cazurilor animalelor contaminate - a fost depistat de mai multe luni la mistreti in Polonia.
Germania a ridicat inclusiv bariere electrificate - pe o portiune de peste 100 de kilometri a frontierei -, pentru a impiedica animale infectate sa intre in tara.
Masuri drastice au fost luate in ultimele luni in Germania - precum folosirea cainilor special formati in descoprirea mistretilor morti sau a unor drone.
Descoperirea acestei carcase infectate in Brandenburg ar urma sa antreneze impunerea unei interdictii fermelor din aceasta regiune sa exporte porci.
Din 2014, virusul s-a raspandit in tari din Europa de Est - Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia si Romania -, unde a facut ravagii in efectivele de porci.
Uciderea si distrugerea animalelor contaminate constituie singurul mijloc de prevenire a propagarii epizootiei, un cosmar pentru crescatorii germani.
Germania - care produce anual peste cinci milioane de tone de carne de porc, dintre care jumatate este destinata pietei externe - este primul exportator european de porci.
Ea a profiat pana acum, din punct de vedere economic, de pesta porcina, care face ravagii de la jumatatea lui 2018 in China, unde, peste un milion de porci, in mod oficial, au fost ucisi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » Acord pentru utilizarea neonicotinoidelor
- » Care sunt cele mai daunatoare insecte pentru cultura de rapita si cum protejezi eficient plantele
- » Cel mai mare producator suedez de oua, afectat de gripa aviara
- » DSVSA Vrancea inchide o ferma de 30.000 de porci
- » E din ce in ce mai greu sa protejezi culturile de boli si daunatori
Comentarii
0 comentarii