Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pesta porcina africana a ajuns si in Germania

pesta-porcina-africana-a-ajuns-si-in-germania

Pesta porcina africana (PPA) a ajuns si in Germania, iar crescatorii sunt deja extrem de ingrijorati!


Virusul acestei peste porcine a fost descoperit in carcasa unui mistret, in apropierea frontierei cu Polonia, in regiunea Brandenburg, care inconjoara Berlinul.
 
”Din nefericire, suspiciunile au fost confirmate” in urma unor analize efectuate de laboratorul federal Friedrich-Loeffler, specializat in acest tip de virus, a anuntat intr-o conferinta de presa Julia Klöckner.
 
Nici virusul si nici consumul carnii infestate ”nu sunt periculoase pentru om”, a subliniat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acest prim caz confirmat constituie insa o veste proasta pentru crescatorii germani. Ea le-ar putea pune in discutie exporturile de porc in strainatate, mai ales catre Asia.
 
Virusul - care antreneaza hemoragii mortale in majoritatea cazurilor animalelor contaminate - a fost depistat de mai multe luni la mistreti in Polonia.
 
Germania a ridicat inclusiv bariere electrificate - pe o portiune de peste 100 de kilometri a frontierei -, pentru a impiedica animale infectate sa intre in tara.
 
Masuri drastice au fost luate in ultimele luni in Germania - precum folosirea cainilor special formati in descoprirea mistretilor morti sau a unor drone.
 
Descoperirea acestei carcase infectate in Brandenburg ar urma sa antreneze impunerea unei interdictii fermelor din aceasta regiune sa exporte porci.
 
Din 2014, virusul s-a raspandit in tari din Europa de Est - Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia si Romania -, unde a facut ravagii in efectivele de porci.
 
Uciderea si distrugerea animalelor contaminate constituie singurul mijloc de prevenire a propagarii epizootiei, un cosmar pentru crescatorii germani.
 
Germania - care produce anual peste cinci milioane de tone de carne de porc, dintre care jumatate este destinata pietei externe - este primul exportator european de porci.
 
Ea a profiat pana acum, din punct de vedere economic, de pesta porcina, care face ravagii de la jumatatea lui 2018 in China, unde, peste un milion de porci, in mod oficial, au fost ucisi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016