Pesta porcina africana a ajuns si in Germania
Pesta porcina africana (PPA) a ajuns si in Germania, iar crescatorii sunt deja extrem de ingrijorati!
Virusul acestei peste porcine a fost descoperit in carcasa unui mistret, in apropierea frontierei cu Polonia, in regiunea Brandenburg, care inconjoara Berlinul.
”Din nefericire, suspiciunile au fost confirmate” in urma unor analize efectuate de laboratorul federal Friedrich-Loeffler, specializat in acest tip de virus, a anuntat intr-o conferinta de presa Julia Klöckner.
Nici virusul si nici consumul carnii infestate ”nu sunt periculoase pentru om”, a subliniat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
Acest prim caz confirmat constituie insa o veste proasta pentru crescatorii germani. Ea le-ar putea pune in discutie exporturile de porc in strainatate, mai ales catre Asia.
Virusul - care antreneaza hemoragii mortale in majoritatea cazurilor animalelor contaminate - a fost depistat de mai multe luni la mistreti in Polonia.
Germania a ridicat inclusiv bariere electrificate - pe o portiune de peste 100 de kilometri a frontierei -, pentru a impiedica animale infectate sa intre in tara.
Masuri drastice au fost luate in ultimele luni in Germania - precum folosirea cainilor special formati in descoprirea mistretilor morti sau a unor drone.
Descoperirea acestei carcase infectate in Brandenburg ar urma sa antreneze impunerea unei interdictii fermelor din aceasta regiune sa exporte porci.
Din 2014, virusul s-a raspandit in tari din Europa de Est - Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia si Romania -, unde a facut ravagii in efectivele de porci.
Uciderea si distrugerea animalelor contaminate constituie singurul mijloc de prevenire a propagarii epizootiei, un cosmar pentru crescatorii germani.
Germania - care produce anual peste cinci milioane de tone de carne de porc, dintre care jumatate este destinata pietei externe - este primul exportator european de porci.
Ea a profiat pana acum, din punct de vedere economic, de pesta porcina, care face ravagii de la jumatatea lui 2018 in China, unde, peste un milion de porci, in mod oficial, au fost ucisi.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>