Aproape jumatate din fermierii romani, afectati de seceta si coronavirus
Publicat la data de 21 Apr. 2020 in:
Diverse Un studiu nou releva faptul ca aproape jumatate din fermierii romani au fost afectati de seceta si coronavirus. Se impun acum masuri noi pentru a regla aceste minusuri.
Pe langa coronavirusul SARS-CoV-2, si seceta severa este un factor care va avea un impact major, productiile la hectar ale cerealelor de toamna precum graul si rapita fiind foarte puternic afectate.
Din cauza secetei si a crizei Covid-19, 54% dintre ferme vor adopta masuri defensive precum limitarea investitiilor programate sau reducerea costurilor si cheltuielilor la nivel de ferma.
Totusi, o buna parte dintre fermieri au fost avantajati de faptul ca la momentul instituirii starii de urgenta, majoritatea fermelor erau aprovizionate in baza contractelor semnate din toamna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Dintre fermierii afectati, un segment important il reprezinta fermierii cu business-uri integrate, precum zootehnia sau retailul, afaceri influentate de scaderea consumului sau presiunea pe pret.
Cu toate acestea, marea majoritate a fermelor au decis sa pastreze personalul existent si sa nu scada salariile la nivel de ferma. In viitor, similar cu Germania sau Franta, ar putea fi probleme legate de contractarea fortei de munca sezoniere, ce ar putea avea un efect negativ asupra viitoarelor preturi ale cerealelor.
Studiul a fost realizat in perioada 6-12 aprilie 2020, la nivel national, prin intervievarea telefonica a 280 fermieri de cultura mare, totalizand aprox. 400 mii hectare cultivate cu culturi de camp.
“Chiar daca pana in prezent efectele crizei Covid-19 nu se resimt acut la nivelul fermelor din Romania, este de asteptat ca acest lucru sa se intample in a doua parte a anului. De aceea este important ca toti jucatorii din piata sa isi uneasca eforturile intr-un demers colectiv de atenuare a acestor efecte. Ma refer aici la fermieri mari si mici, distribuitori, companii producatoare si finantatori”, a declarat Laurentiu Asimionesei, reprezentant al Amazag.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.