Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aproape jumatate din fermierii romani, afectati de seceta si coronavirus

Un studiu nou releva faptul ca aproape jumatate din fermierii romani au fost afectati de seceta si coronavirus. Se impun acum masuri noi pentru a regla aceste minusuri.
Pe langa coronavirusul SARS-CoV-2, si seceta severa este un factor care va avea un impact major, productiile la hectar ale cerealelor de toamna precum graul si rapita fiind foarte puternic afectate.
Din cauza secetei si a crizei Covid-19, 54% dintre ferme vor adopta masuri defensive precum limitarea investitiilor programate sau reducerea costurilor si cheltuielilor la nivel de ferma.
Totusi, o buna parte dintre fermieri au fost avantajati de faptul ca la momentul instituirii starii de urgenta, majoritatea fermelor erau aprovizionate in baza contractelor semnate din toamna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dintre fermierii afectati, un segment important il reprezinta fermierii cu business-uri integrate, precum zootehnia sau retailul, afaceri influentate de scaderea consumului sau presiunea pe pret.
Cu toate acestea, marea majoritate a fermelor au decis sa pastreze personalul existent si sa nu scada salariile la nivel de ferma. In viitor, similar cu Germania sau Franta, ar putea fi probleme legate de contractarea fortei de munca sezoniere, ce ar putea avea un efect negativ asupra viitoarelor preturi ale cerealelor.
Studiul a fost realizat in perioada 6-12 aprilie 2020, la nivel national, prin intervievarea telefonica a 280 fermieri de cultura mare, totalizand aprox. 400 mii hectare cultivate cu culturi de camp.
“Chiar daca pana in prezent efectele crizei Covid-19 nu se resimt acut la nivelul fermelor din Romania, este de asteptat ca acest lucru sa se intample in a doua parte a anului. De aceea este important ca toti jucatorii din piata sa isi uneasca eforturile intr-un demers colectiv de atenuare a acestor efecte. Ma refer aici la fermieri mari si mici, distribuitori, companii producatoare si finantatori”, a declarat Laurentiu Asimionesei, reprezentant al Amazag.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Fermierii, mesaj pentru Iohannis: Rezolvati conflictul cu Guvernul
- » AFIR, sesiune noua de proiecte pentru tinerii fermieri din strainatate
- » Studiu. Consumul de peste a crescut constant
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » APIA, mesaj pentru fermieri: Luati banii din Masura 21
Ultima ora
- » Regulile pentru depozitarea privata a produselor agricole
- » Fermierii, mesaj pentru Iohannis: Rezolvati conflictul cu Guvernul
- » Norofert, o noua ferma in Teleorman
- » Analisti: Culturile de grau din UE nu au fost afectate de valul de frig
- » Pro Agro: Situatia bovinelor trebuie acutalizata cat mai repede
Comentarii
0 comentarii