Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Solutii pentru protejarea pomilor din livada impotriva rozatoarelor, in sezonul rece
In aceasta perioada, animalele salbatice au mai putine resurse de harana, astfel ca iepurii sau soarecii de camp incep sa dea iama prin livezi si sa roada coaja copacilor.
In cazul in care montarea plasei de sarma este prea costisitoare, se poate inveli trunchiul pomilor cu folie, hartie groasa, cartoane, trestie, nuiele sau folie de poliester, avand insa grija pentru ca o parte din aceste materiale pot favoriza formarea ciupercilor. Totodata, prinderea se recomanda a fi facuta cu sarma, cu grija sa nu taie trunchiul copacului.
Se poate opta si pentru stropirea sau aplicarea pe trunchi a unui amestec cu miros puternic care sa tina daunatorii la distanta. Acest amestec se poate prepara din lapte de var amestecat cu balega sau var cu pamant galben si sange de animal sacrificat. De retinut insa ca efectul sau dureaza doar cat afara este uscat pentru ca in conditii de umezeala si ploi, el se spala de pe trunchi si trebuie aplicat din nou.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Pentru combaterea atacului soarecilor din livada, se sapa pamantul in jurul pomilor si se aseaza la baza trunchiului crengute de brad cu acele in jos. Metoda este eficienta intrucat soarecii si chiscanii sapa galerii pe sub zapada pana la pomi, carora le rod apoi scoarta pe toata circumferinta trunchiului. La fel de periculosi sunt si sobolanii de apa care sapa galerii la 15—25 de centimetri sub pamant si isi fac cuib in apropierea radacinilor pomilor. Prezenta lor este usor de reprat prin musuroaiele de pamant, mai mici si mai neregulate fata de cele de cartita.
La fel ca si la celelalte rozatoare mici, si impotriva lor se poate folosi momeala otravita. Pe termen lung, se recomanda plantarea gladitei ca un gard protector impotriva rozatoarelor, acestea avand dificultati in a se strecura printre ramurile spinoase.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.71 din 14 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura