Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune din Tulcea! Mai sunt active 3 focare de pesta porcina africana

vesti-bune-din-tulcea-mai-sunt-active-3-focare-de-pesta-porcina-africana

Vestile bune vin luni din Tulcea, intrucat DSVSA a anuntat ca au mai ramas active 3 focare de pesta porcina africana. Din 2018 si de-a lungul anului 2019 au fost inregistrate 580 de astfel de zone in care era prezent virusul.


Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Mitica Tuchila, a declarat pentru Agerpres ca in gospodariile private din judet mai evolueaza un singur focar activ, in satul Visterna, acolo unde virusul a fost identificat saptamana trecuta.
 
"Avem active alte doua focare la porcul salbatic, in doua fonduri de vanatoare, Bestepe si Salcioara, unde au fost gasiti mistreti pozitivi pentru virusul PPA cu anticorpi", a mentionat directorul Tuchila.
 
El a mai spus ca repopularea cu suine a gospodariilor private in care a fost identificat virusul PPA este dificila.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Repopularea in judetul Tulcea este dificil a se face din cauza evolutiei PPA in populatia de mistreti. Conform Directivei 60/2002, perioada de restrictie este de 2 ani pe o raza 13 kilometri acolo unde a aparut cazul de mistret. In aceste zone, chiar daca nu mai sunt focare in exploatare non-profesionale, nu se poate face repopularea decat dupa ce se ridica restrictia la porcul salbatic", a mentionat directorul DSVSA.
 
Potrivit sursei, doar una din cele patru ferme comerciale care in urma cu un an au fost afectate de PPA a fost repopulata, la solicitarea proprietarului fermei.
 
"Agentul economic din Garvan a optat pentru a popula o treime din ferma pentru a vedea starea de sanatate si evolutia porcinelor intr-o ferma in care a fost identificat virusul PPA. Alte doua exploatatii nu intentioneaza sa populeze, iar cea de la Vacareni ne-a notificat cu privire la aceasta intentie, dar din cauza unor neconformitati in ceea ce priveste biosecuritatea, infrastructura fermei, dar si din punct de vedere logistic am amanat eliberarea avizului pana la remedierea acestora", a precizat directorul Tuchila.
 
In judetul Tulcea, incepand de anul trecut au fost inregistrate peste 580 de focare de PPA, iar de la bugetul statului s-au platit despagubiri de peste 46 de milioane de lei populatiei si fermelor comerciale. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016