Cultivarea trandafirilor. Transforma hobby-ul in afacere
Inconjurat de legende, obiceiuri, culori, miresme, arta, pasiune sau moderna publicitate, floarea florilor – trandafirul – este un simbol ce isi gaseste loc in aproape toate domeniile vietii noastre. O floare atat de frumoasa incat natura a gasit de cuviinta sa o „inarmeze“ si cu spini.
Intepatorul spin, in contrast izbitor cu petalele catifelate si delicate ale florii, iata un splendid tablou daruit de natura noua, oamenilor. Caci oare ce gradina ar fi aceea fara macar o tufa de trandafiri, ce florarie, fara cele mai iubite flori, sau ce intalnire, fara romantica roza? Searbede toate!
Pe langa uriasa parte romantica care se tese aici, cultivarea trandafirilor in propria gradina iti aduce o stare de bine, deconectare si venit in plus in bugetul familiei. Nu ai nevoie de multi bani, ci de oarecare indemanare, o serie de cunostinte specifice pe care le vei gasi in acest ghid si vointa de a lucra pamantul.
Vei descoperi zi de zi lucruri miraculoase, vei petrece ore in sir intre aceste daruri ale naturii, ingrijindu-le si privind cum cresc florile puse de tine. Ele vor deveni prietenele tale cele mai apropiate, vor simti daruirea ta si iti vor raspunde pe masura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Stimate curajos si romantic antreprenor, ai sute de motive care te indeamna sa visezi la propria-ti gradina de trandafiri:
– fie pentru a dezvolta un hobby…
– fie pentru a-ti hrani romantismul…
– fie pentru a-i bucura si pe altii cu frumusetea regala a trandafirilor tai…
– fie pentru puterile sale magice de a purifica, vindeca, infrumuseta...
– si, de ce nu, chiar pentru minunata dulceata a petalelor de trandafiri.
Dar cea mai puternica motivatie este aceea a unei afaceri.
Uleiul de trandafir
Trandafirii contin substante active importante, precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea, ei sunt folositi cu succes in industriile farmaceutica, cosmetica si alimentara.
Planta este folosita sub forma de ulei, pomezi, tincturi, in aromoterapie, bai si ceaiuri, inca din antichitate. Se afirma ca in uleiul de trandafir se gasesc aproape toate elementele din tabelul lui Mendeleev.
Prin distilare, din petalele de trandafir se obtine unul dintre cele mai pretioase uleiuri esentiale din lume.
Timp de secole pretul acestui ulei a depasit cu mult pretul aurului.
In acest timp, pe piata internationala, pretul uleiului de trandafir a crescut constant din cauza volumului mare de munca necesara pentru producere.
Astfel, un kilogram de ulei de trandafir este extras din circa 3.000 kg de trandafiri, costul producerii acestuia fiind si el destul de ridicat. Recoltarea florilor se face de mana, dimineata, inainte de rasarit si materialul este distilat in aceeasi zi.
Pe cat de benefice sunt calitatile sale, pe atat de grea este producerea uleiului de trandafir. Din acest motiv, pretul uleiului de trandafir este deseori comparat cu cel al aurului. Spre exemplu, in Bulgaria, gramul de ulei de trandafir se vinde cu 10 euro.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.