Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea trandafirilor. Transforma hobby-ul in afacere

cultivarea-trandafirilor-transforma-hobby-ul-in-afacere

Inconjurat de legende, obiceiuri, culori, miresme, arta, pasiune sau moderna publicitate, floarea florilor – trandafirul – este un simbol ce isi gaseste loc in aproape toate domeniile vietii noastre. O floare atat de frumoasa incat natura a gasit de cuviinta sa o „inarmeze“ si cu spini.


Intepatorul spin, in contrast izbitor cu petalele catifelate si delicate ale florii, iata un splendid tablou daruit de natura noua, oamenilor. Caci oare ce gradina ar fi aceea fara macar o tufa de trandafiri, ce florarie, fara cele mai iubite flori, sau ce intalnire, fara romantica roza? Searbede toate! 
 
Pe langa uriasa parte romantica care se tese aici, cultivarea trandafirilor in propria gradina iti aduce o stare de bine, deconectare si venit in plus in bugetul familiei. Nu ai nevoie de multi bani, ci de oarecare indemanare, o serie de cunostinte specifice pe care le vei gasi in acest ghid si vointa de a lucra pamantul.
 
Vei descoperi zi de zi lucruri miraculoase, vei petrece ore in sir intre aceste daruri ale naturii, ingrijindu-le si privind cum cresc florile puse de tine. Ele vor deveni prietenele tale cele mai apropiate, vor simti daruirea ta si iti vor raspunde pe masura. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Stimate curajos si romantic antreprenor, ai sute de motive care te indeamna sa visezi la propria-ti gradina de trandafiri:
 
– fie pentru a dezvolta un hobby…
 
– fie pentru a-ti hrani romantismul…
 
– fie pentru a-i bucura si pe altii cu frumusetea regala a trandafirilor tai…
 
– fie pentru puterile sale magice de a purifica, vindeca, infrumuseta...
 
– si, de ce nu, chiar pentru minunata dulceata a petalelor de trandafiri.
 
Dar cea mai puternica motivatie este aceea a unei afaceri.
 

Uleiul de trandafir

 
Trandafirii contin substante active importante, precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea, ei sunt folositi cu succes in industriile farmaceutica, cosmetica si alimentara. 
 
Planta este folosita sub forma de ulei, pomezi, tincturi, in aromoterapie, bai si ceaiuri, inca din antichitate. Se afirma ca in uleiul de trandafir se gasesc aproape toate elementele din tabelul lui Mendeleev.
 
Prin distilare, din petalele de trandafir se obtine unul dintre cele mai pretioase uleiuri esentiale din lume.
 
Timp de secole pretul acestui ulei a depasit cu mult pretul aurului. 
 
In acest timp, pe piata internationala, pretul uleiului de trandafir a crescut constant din cauza volumului mare de munca necesara pentru producere. 
 
Astfel, un kilogram de ulei de trandafir este extras din circa 3.000 kg de trandafiri, costul producerii acestuia fiind si el destul de ridicat. Recoltarea florilor se face de mana, dimineata, inainte de rasarit si materialul este distilat in aceeasi zi.
 
Pe cat de benefice sunt calitatile sale, pe atat de grea este producerea uleiului de trandafir. Din acest motiv, pretul uleiului de trandafir este deseori comparat cu cel al aurului. Spre exemplu, in Bulgaria, gramul de ulei de trandafir se vinde cu 10 euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016