Ingrijirea trandafirilor. Actiunile pe care orice gradinar trebuie sa le practice
Ingrijirea trandafirilor consta in sapte actiuni, ce trebuie realizate atent. Actiunile de care orice gradinar trebuie sa tine cont sunt: desmusuroirea, ingrasarea, udarea, lucrarea solului, indepartarea lastarilor, inlaturarea florilor trecute, protejarea plantelor.
In ingrijirea trandafirilor, gradinarul trebuie sa acorde o atentie deosebita in fiecare anotimp. In acest sens, actiune de ingrijire sunt:
Desmusuroirea
In primavara, trandafirii pitici trebuie desmusuroiti. Expertii spun ca in cazul trandafirilor cu trunchi inalt, daca protejarea peste iarna nu s-a facut prin ingropare, se indeparteaza materialele de protectie.
Taierea este una din actiunile de mare finete
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Indepartati o parte din ramurile tufei si scurtati-le pe celelalte. La o tufa de trandafiri trebuie sa ramana maximum cinci ramuri, tinand cont de varsta trandafirului. La soiurile mai curajoase se pastreaza 6-7 ramuri. In cazul trandafirilor urcatori, se lasa ramuri anuale lungi de 50-150 cm, in diferite puncte ale lemnului vechi, astfel incat sa se imbrace obiectul de decorat (perete, pergola). Lemnul vechi se taie cu bomfaierul.
Ingrasarea
Folositi fie gunoi de grajd, fie de pasare. Ingrasamantul se aplica toamna, la doi-trei ani. Ingrasamintele chimice admise sunt: toamna, superfosfat (25-30 g/m2) si sare potasica (10-15g/m2), iar primavara, azotat de amoniu (15-20 g/m2). La vegetatie se foloseste ingrasamant suplimentar, gunoiul de pasari sub forma de solutie (500 g gunoi de pasari la o galeata de 10 l de apa).
O tufa are nevoie de 5 l de apa.
Udarea
Udati plantele cand solul este uscat. Nu udati zilnic, riscati sa afectati inflorirea trandafirilor.
Lucrarea solului
Vara, solul se praseste des pentru a fi lipsit de buruieni. Toamna sau primavara viitoare solul din jurul tufelor are nevoie de o sapatura mai profunda, dar fara sa rupeti radacinile.
Indepartarea lastarilor „rebeli“
Lastarii salbatici porniti din portaltoi trebuie indepartati pentru anu suprima altoiul.
Inlaturarea florilor trecute
Pe masura ce florile se scutura, trebuie indepartate prin taiere. Altfel, fructul ce se va forma va consuma inutil o parte din substantele hranitoare necesare trandafirilor.
Protejati trandafirii toamna dupa caderea frunzelor
In acest fel, trandafirii vor fi feriti dse ger. In cazul celor pitici, ridicati un musuroi de 25-30 cm la baza tufei.
La trandafirii cu trunchi inalt, protejarea se realizeaza in doua modalitati: fie se apleaca tulpina la nivelul solului si apoi se musuroieste doar coroana, fie se inveleste coroana cu paie sau hartie de sac. In al doilea caz, printre ramurile coroanei se asaza paie, cetina de brad, rumegus sau panusi de porumb, dupa care se leaga cu sarma.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>