Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A crescut deficitul balantei comerciale cu produse agro-alimentare

a-crescut-deficitul-balantei-comerciale-cu-produse-agro-alimentare

In patru luni acesta a ajuns la 426 de milioane de euro, de 3,8 ori mai mare fata de soldul negativ inregistrat in acelasi interval din 2015.


Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare s-a adancit la 426,3 milioane de euro, de 3,8 ori mai mare fata de soldul negativ inregistrat in acelasi interval din 2015, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
In perioada mentionata, Romania a exportat produse agroalimentare in valoare totala de 1,557 miliarde de euro, in scadere cu 7,3% fata de perioada corespunzatoare din 2015, in timp ce importurile au urcat pana la 1,983 miliarde de euro, reprezentand o majorare cu 10,6%.
 
Comparativ cu primele patru luni din 2015, au crescut incasarile la exportul de grau (+60,3 milioane de euro), tigarete (+21,5 milioane de euro), seminte de floarea-soarelui (+16,2 milioane de euro), preparate alimentare (+10,5 milioane de euro), produse de brutarie, patiserie, biscuiti (+6,5 milioane de euro), ciocolata (+3,9 milioane de euro) si carne de porc (+2,4 milioane euro). Exportul de animale vii s-a majorat cu 5,1 milioane de euro la specia ovine/caprine si cu 3,2 milioane euro la bovine.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu toate acestea, scaderea exporturilor la o serie de produse precum porumb (-176,4 milioane de euro), orz (-27,4 milioane euro), ulei de floarea-soarelui (-24,7 milioane de euro), sroturi de soia (-18,4 milioane euro), boabe de soia (-4,6 milioane euro) si carne de pasare (-4,1 milioane euro) a determinat reculul pe ansamblu al exportului de produse agroalimentare.
 
La importuri, cele mai puternice cresteri fata de aceeasi perioada din 2015 au fost la produse de brutarie, patiserie si biscuiti (+19,6 milioane euro), alte tutunuri (+15,2 milioane euro), branzeturi (+14,6 milioane euro), ciocolata (+14,6 milioane euro), tigarete (+13,5 milioane euro), banane (+12,7 milioane euro), preparate alimentare (+12,3 milioane euro), tomate (+11,6 milioane euro), citrice (+11,0 milioane de euro) si cafea (+10 milioane euro). Potrivit datelor MADR, in perioada mentionata au scazut importurile de porumb, turte din extragerea grasimilor vegetale, tutun brut, zahar si seminte de floarea-soarelui.
 
Pe primele locuri in structura importurilor s-au situat produsele de brutarie, patiserie si biscuiti, carnea de porc si ciocolata, iar la export tigaretele, graul si porumbul.
 
Uniunea Europeana a fost principalul partener in schimburile de produse agroalimentare: livrarile catre statele membre au avut o pondere valorica de 59,9% din total exporturi, iar achizitiile intracomunitare au reprezentat 82,7% din total importuri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016