Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victorie de etapa? Deficitul agroalimentar national, in scadere!

victorie-de-etapa-deficitul-agroalimentar-national-in-scadere

Datele confirmate de MADR arata ca deficitul agroalimentar al Romaniei a scazut in 2021 cu 40%, in timp ce importurile au ramas la un nivel satisfacator.


In perioada ianuarie - septembrie 2020, deficitul depasea 1,245 miliarde de euro.
 
Datele Ministerului Agriculturii arata ca exporturile s-au majorat cu 26%, insumand 6,57 miliarde de euro, in timp ce avansul importurilor a fost mai scazut, de numai 13,5%, pana la 7,33 miliarde de euro.
 
Carnea de porc ocupa acceasi prima pozitie ca si in anii trecuti in topul produselor importate de tara noastra, astfel ca in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021 s-au cheltuit 407,1 milioane de euro. Locul al doilea este reprezentat de produsele de brutarie, patiserie si biscuiti, cu o valoare de 313,2 milioane de euro, iar pe pozitia a treia, preparatele folosite pentru hrana animalelor - 289,8 milioane de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Alte produse agroalimentare importate de Romania in primele noua luni din 2021 au fost preparatele alimentare nedenumite si necuprinse in alta parte (284,4 milioane de euro), branza si casul, cu o valoare de 272,6 milioane de euro.
 
In ceea ce priveste exporturile, cele mai mari incasari au fost obtinute din livrarea cerealelor in spatiul intra si extra comunitar, pe primul loc situandu-se in 2021, la noua luni, graul si meslinul, cu o valoare de 1,19 miliarde de euro. Porumbul ocupa locul al doilea in topul exporturilor, cu incasari de 919,9 milioane de euro. Tigarile de foi, trabucurile si tigaretele au adus un plus de 477,55 milioane de euro, iar semintele de floarea-soarelui - 443,65 milioane de euro.
 
Singurii ani in care Romania a incheiat pe excedent in comertul cu produse agroalimentare au fost 2013 si 2014.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016