Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Datele confirmate de MADR arata ca deficitul agroalimentar al Romaniei a scazut in 2021 cu 40%, in timp ce importurile au ramas la un nivel satisfacator.
In perioada ianuarie - septembrie 2020, deficitul depasea 1,245 miliarde de euro.
Datele Ministerului Agriculturii arata ca exporturile s-au majorat cu 26%, insumand 6,57 miliarde de euro, in timp ce avansul importurilor a fost mai scazut, de numai 13,5%, pana la 7,33 miliarde de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Carnea de porc ocupa acceasi prima pozitie ca si in anii trecuti in topul produselor importate de tara noastra, astfel ca in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021 s-au cheltuit 407,1 milioane de euro. Locul al doilea este reprezentat de produsele de brutarie, patiserie si biscuiti, cu o valoare de 313,2 milioane de euro, iar pe pozitia a treia, preparatele folosite pentru hrana animalelor - 289,8 milioane de euro.
Alte produse agroalimentare importate de Romania in primele noua luni din 2021 au fost preparatele alimentare nedenumite si necuprinse in alta parte (284,4 milioane de euro), branza si casul, cu o valoare de 272,6 milioane de euro.
In ceea ce priveste exporturile, cele mai mari incasari au fost obtinute din livrarea cerealelor in spatiul intra si extra comunitar, pe primul loc situandu-se in 2021, la noua luni, graul si meslinul, cu o valoare de 1,19 miliarde de euro. Porumbul ocupa locul al doilea in topul exporturilor, cu incasari de 919,9 milioane de euro. Tigarile de foi, trabucurile si tigaretele au adus un plus de 477,55 milioane de euro, iar semintele de floarea-soarelui - 443,65 milioane de euro.
Singurii ani in care Romania a incheiat pe excedent in comertul cu produse agroalimentare au fost 2013 si 2014.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News