AEM: Bunastarea europenilor, imbunatatita prin combaterea poluarii
Publicat la data de 21 Ian. 2021 in:
Diverse Agentia Europeana de Mediu explica printr-o analiza recenta ca bunastarea europenilor va fi clar imbunatatita prin combaterea poluarii.
"Desi observam imbunatatiri in ceea ce priveste mediul din Europa, iar Pactul ecologic pune un accent clar pe un viitor durabil, raportul arata ca sunt necesare actiuni ferme pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili membri ai societatii noastre, deoarece saracia este insotita adesea de traiul in conditii de mediu necorespunzatoare si de o stare de sanatate precara. Aceste legaturi trebuie incluse intr-o abordare integrata care sa duca la o Europa mai incluziva si mai sustenabila", explica Hans Bruyninckx.
Conform AEM, poluarea atmosferica ramane principalul risc de mediu la adresa sanatatii in Europa, provocand anual peste 400 000 de decese premature in UE. Pe al doilea loc se situeaza poluarea fonica, care contribuie la 12 000 de decese premature, urmata de efectele schimbarilor climatice, in special caniculele.
In Europa, povara poluarii si a schimbarilor climatice variaza, existand diferente clare intre tarile din estul si cele din vestul continentului. Cea mai mare pondere a deceselor cauzate de mediu la nivel national (27 %) se inregistreaza in Bosnia si Hertegovina, iar cea mai scazuta – in Islanda si Norvegia (9 %).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
In general, comunitatile defavorizate social se zbat sub o povara intreita: saracia, mediul de slaba calitate si sanatatea precara. Comunitatile mai sarace sunt expuse adesea la niveluri mai mari de poluare si de zgomot, precum si la temperaturi ridicate, iar afectiunile medicale preexistente le maresc vulnerabilitatea la pericolele de mediu pentru sanatate. Sunt necesare masuri specifice pentru a imbunatati conditiile de mediu in care traiesc cele mai vulnerabile persoane din Europa.
Oamenii sunt expusi permanent la riscuri multiple, printre care cele asociate poluarii atmosferice si a apei, poluarii fonice si substantelor chimice, care se combina si, in unele cazuri, actioneaza la unison afectand sanatatea. Orasele europene au o vulnerabilitate aparte la aceste amenintari multiple, avand in plus un acces mai restrans la spatii verzi si albastre.
Una dintre cercetarile in curs investigheaza legaturile dintre pandemia actuala de COVID-19 si dimensiunile de mediu. Se crede ca virusul care cauzeaza COVID-19 a facut un „salt intre specii”, de la animale la om, un rezultat neprevazut al presiunii pe care cresterea consumului o pune asupra sistemelor naturale. In ceea ce priveste impactul COVID-19 asupra comunitatilor, primele dovezi sugereaza ca ratele mai mari ale mortalitatii pot avea legatura cu poluarea atmosferica si cu saracia. Potrivit evaluarii initiale din raport, pentru clarificarea acestor interactiuni mai sunt necesare cercetari suplimentare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>