Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AEM: Bunastarea europenilor, imbunatatita prin combaterea poluarii

aem-bunastarea-europenilor-imbunatatita-prin-combaterea-poluarii

Agentia Europeana de Mediu explica printr-o analiza recenta ca bunastarea europenilor va fi clar imbunatatita prin combaterea poluarii.


"Desi observam imbunatatiri in ceea ce priveste mediul din Europa, iar Pactul ecologic pune un accent clar pe un viitor durabil, raportul arata ca sunt necesare actiuni ferme pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili membri ai societatii noastre, deoarece saracia este insotita adesea de traiul in conditii de mediu necorespunzatoare si de o stare de sanatate precara. Aceste legaturi trebuie incluse intr-o abordare integrata care sa duca la o Europa mai incluziva si mai sustenabila", explica Hans Bruyninckx.
 
Conform AEM, poluarea atmosferica ramane principalul risc de mediu la adresa sanatatii in Europa, provocand anual peste 400 000 de decese premature in UE. Pe al doilea loc se situeaza poluarea fonica, care contribuie la 12 000 de decese premature, urmata de efectele schimbarilor climatice, in special caniculele.
 
In Europa, povara poluarii si a schimbarilor climatice variaza, existand diferente clare intre tarile din estul si cele din vestul continentului. Cea mai mare pondere a deceselor cauzate de mediu la nivel national (27 %) se inregistreaza in Bosnia si Hertegovina, iar cea mai scazuta – in Islanda si Norvegia (9 %).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In general, comunitatile defavorizate social se zbat sub o povara intreita: saracia, mediul de slaba calitate si sanatatea precara. Comunitatile mai sarace sunt expuse adesea la niveluri mai mari de poluare si de zgomot, precum si la temperaturi ridicate, iar afectiunile medicale preexistente le maresc vulnerabilitatea la pericolele de mediu pentru sanatate. Sunt necesare masuri specifice pentru a imbunatati conditiile de mediu in care traiesc cele mai vulnerabile persoane din Europa.
 
Oamenii sunt expusi permanent la riscuri multiple, printre care cele asociate poluarii atmosferice si a apei, poluarii fonice si substantelor chimice, care se combina si, in unele cazuri, actioneaza la unison afectand sanatatea. Orasele europene au o vulnerabilitate aparte la aceste amenintari multiple, avand in plus un acces mai restrans la spatii verzi si albastre.
 
Una dintre cercetarile in curs investigheaza legaturile dintre pandemia actuala de COVID-19 si dimensiunile de mediu. Se crede ca virusul care cauzeaza COVID-19 a facut un „salt intre specii”, de la animale la om, un rezultat neprevazut al presiunii pe care cresterea consumului o pune asupra sistemelor naturale. In ceea ce priveste impactul COVID-19 asupra comunitatilor, primele dovezi sugereaza ca ratele mai mari ale mortalitatii pot avea legatura cu poluarea atmosferica si cu saracia. Potrivit evaluarii initiale din raport, pentru clarificarea acestor interactiuni mai sunt necesare cercetari suplimentare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016