Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bunastarea din Romania, insesizabila pentru cetateni. Cresterea economica s-a risipit

bunastarea-din-romania-insesizabila-pentru-cetateni-cresterea-economica-s-a-risipit

Un raport al Bloomberg arata ca bunastarea generata de cresterea economica dinainte de pandemie este acum insesizabila pentru angajati, intrucat aproape toata cresterea economica s-a risipit.


Potrivit agentiei, in pofida unei cresteri explozive a produsului intern brut, pe fondul majorarii salariilor in sectorul public si al reducerii taxelor, avutia statului din Balcani, calculata raportand activele oamenilor la venitul disponibil, ramane la aproximativ acelasi nivel de acum cinci ani.
 
Pentru anumite persoane, castigurile finanteaza lucruri esentiale de zi cu zi, inclusiv alimente si haine, de inteles pentru o tara in care conditiile de trai sunt printre cele mai proaste din UE. Altii se rasfata cumparand vacante si televizoare si numai o mica parte dintre romani investesc in active pe termen lung precum apartamente.
 
Florian Libocor, economist la BRD-Groupe Societe Generale SA in Bucuresti, afirma ca oamenii se comporta ca si cum generozitatea Guvernului se va mentine pe termen nedefinit. Acest fapt nu poate fi posibil in conditiile in care Uniunea Europeana a avertizat asupra sustenabilitatii deficitului bugetar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Cetatenii nu au acumulat bunastare in ultimii ani - ei au acumulat datorii pe baza unor asteptari pozitive. Multi oameni nici macar nu au asteptat sa vada in ce masura promisiunile se vor materializa si au consumat tot mai mult acumuland, totodata, datorii, La un moment dat, o corectie este inevitabila", a afirmat Libocor, intr-o convorbire telefonica.
 
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) anticipeaza ca economia romaneasca se va contracta cu 4% in 2020 din cauza crizei coronavirusului. Economistii se asteapta ca PIB-ul romanesc sa creasca cu 4% in 2021, crestere care va fi realizata in cea mai mare parte de evolutia sectorului privat.
 
Potrivit ultimei estimari economice regionale BERD, „blocarea interna reduce consumul privat de servicii care implica contact fata in fata si de bunuri de folosinta indelungata, care reprezinta impreuna aproximativ 30% din cosul de consum. Acest impact poate fi compensat oarecum printr-o crestere a cheltuielilor alimentare, ceea ce reprezinta 25% din cosul de consum, cea mai mare pondere din Uniunea Europeana”, scriu reprezentantii BERD.
 
Spre comparatie, Guvernul Romaniei mizeaza pe o cadere economica de 1,9% in acest an, una dintre cele mai optimiste prognoze. Comisia Europeana vede o contractie a PIB de 6% in Romania in 2020, in timp ce Fondul Monetar International (FMI) prognozeaza o scadere reala a PIB de 5%.
 
Raportul BERD spune ca investitiile in Romania au scazut pe fondul incertitudinii si al sentimentului din piata, in timp ce presiunea pe lichiditate si ruperea lanturilor de aprovizionare pot intrerupe proiectele de investitii in curs.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016