Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agenda participarii Romaniei la targul Saptamana Verde de la Berlin

agenda-participarii-romaniei-la-targul-saptamana-verde-de-la-berlin

Anual, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale participa la aceasta expozitie cu un stand de informare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in cadrul careia experti din cadrul MADR promoveaza produsele agroalimentare romanesti recunoscute la nivel national si european.


Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat in perioada 18-20 ianuarie la Berlin la deschiderea celei de-a 84-a editii a expozitiei Saptamana Verde si la Forumul Mondial pentru Alimentatie si Agricultura. In cadrul acestor manifestari Petre Daea a avut o serie de intalniri cu ministrii Agriculturii din tarile membre UE si diverse oficialitati cu care s-a intretinut in cadrul Forumului si la standul Romaniei.
 
Printre acestia s-au numarat Julia Klockner, ministrul federal al agriculturii din Germania, Vytenis Andriukaitis, Comisar european pentru Sanatate animala si siguranta alimentara, Michael Müller, primarul Berlinului, Dr. Christian Göke, CEO Messe Berlin GmBH, Joachim Rukwied, Presedinte al Asociatiei Fermierilor din Germania, Dr. Wolfgand Ingold, Presedinte al Federatiei Industriilor Alimentare si Bauturilor. De asemenea, Carola Schouten, ministrul Agriculturii, naturii si calitatii alimentelor din Olanda, a vizitat standurile din pavilionul Romaniei exprimandu-si interesul fata de produsele expuse de producatorii romani.
 
In data de 18 ianuarie 2019, ministrul Daea a participat la un pranz de lucru cu ministrii Trio-ului din Finlanda si Croatia. In cadrul acestuia au fost discutate subiecte care vizeaza prioritatile Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene, Regulamentul PAC – Planurile strategice, Regulamentul privind finantarea, Managementul si Monitorizarea PAC; Regulamentul privind organizarea comuna de piata a produselor agricole – OCP, promovarea culturilor proteice, finalizarea propunerii de Regulament privind bauturile spirtoase.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tot pe 18 ianuarie 2019 ministrul roman s-a intalnit la standul Romaniei cu Thomas Schmidt, ministru de Stat pentru Mediu si Agricultura din landul Saxonia precum si cu ministrul adjunct al agriculturii din Bulgaria, Virginia Krasteva.
 
Temele abordate au vizat principalele provocari cu care se confrunta Romania pe perioada mandatului: necesitatea crearii de catre Comisie si institutiile europene a unei noi PAC 2021-2027 adaptata nevoilor reale ale fermierilor, alegerile europarlamentare din acest an, Cadrul Financiar Multianual (CFM) in contextul Brexitului, importanta pastrarii structurii Politicii Agricole Comune pe cei doi Piloni. 
 
In cursul dupa-amiezii, standul Romaniei a fost vizitat de Gibfried Schenk, partener al proiectului ”Painea pacii”, care a multumit Romaniei pentru sprijinul acordat in cadrul proiectului. Acest proiect a fost initiat in anul 2012 si are drept scop promovarea si pastrarea ideii ca agricultura durabila, bunastarea si fericirea oamenilor nu se pot realiza decat in timp de pace.
 
Ministrul a avut, de asemenea, o intrevedere cu Matthias Krön, Presedinte al Asociatiei Danube Soja, prilej cu care a discutat despre importanta plantelor proteice si necesitatea acordarii unui rol important in noua PAC.
 
In aceeasi zi, ministrul a participat la intalnirea cu Cancelarul Federal, Angela Merkel. Mesajul transmis de cancelarul german a vizat exprimarea interesului pentru intreaga planeta, pentru agricultura lumii precum si preocuparea constanta fata de schimbarile climatice, care ii obliga pe fermieri sa caute noi solutii in tehnologie.
 
Ziua de 18 ianuarie s-a incheiat cu participarea la o receptie oferita de ministrul agriculturii din Republica Lituania, Giedrius Surplys si o intalnire cu ministrul agriculturii din Republica Turcia, Dr. Bekir Pakdemirli. Cu cel din urma, ministrul a discutat despre posibilitatea dezvoltarii schimburilor comerciale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016