Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii nu au voie sa arda miristile si resturile vegetale

agricultorii-nu-au-voie-sa-arda-miristile-si-resturile-vegetale

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) atentioneaza fermierii sa respecte Bunele conditii agricole si de mediu, respectiv GAEC 5 si GAEC 8, care prevad ca este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si a vegetatiei pajistilor permanente.


Agricultorii nu trebuie sa arda miristile si resturile vegetale pe terenul arabil, acestea trebuie sa deserveasca la mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Resturile vegetale se refera la ceea ce ramane pe terenul arabil dupa recoltarea culturilor, si anume paie de cereale paiose, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita, inclusiv iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 5. 
 
Agricultorilor nu le este permisa arderea vegetatiei pajistilor permanente, cu scopul de a se mentine un nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente. Acestia nu trebuie sa arda vegetatia sau iarba ramasa dupa cositul pajistilor. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 8.
 
Celor care nu respecta aceste prevederi, li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, potrivit modului de aplicare a reducerilor si excluderilor pentru nerespectarea GAEC, indiferent de suprafata arsa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aceste actiuni de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permanente au fost prevazute in Protocolul de colaborare nr. 26/726/30470 din 29.02.2012, incheiat intre APIA si Garda Nationala de Mediu si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016