Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) atentioneaza fermierii sa respecte Bunele conditii agricole si de mediu, respectiv GAEC 5 si GAEC 8, care prevad ca este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si a vegetatiei pajistilor permanente.
Agricultorii nu trebuie sa arda miristile si resturile vegetale pe terenul arabil, acestea trebuie sa deserveasca la mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Resturile vegetale se refera la ceea ce ramane pe terenul arabil dupa recoltarea culturilor, si anume paie de cereale paiose, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita, inclusiv iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 5.
Agricultorilor nu le este permisa arderea vegetatiei pajistilor permanente, cu scopul de a se mentine un nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente. Acestia nu trebuie sa arda vegetatia sau iarba ramasa dupa cositul pajistilor. Prevederile de mai sus se refera la GAEC 8.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Celor care nu respecta aceste prevederi, li se vor aplica reduceri la suma totala de plata, potrivit modului de aplicare a reducerilor si excluderilor pentru nerespectarea GAEC, indiferent de suprafata arsa.
Aceste actiuni de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permanente au fost prevazute in Protocolul de colaborare nr. 26/726/30470 din 29.02.2012, incheiat intre APIA si Garda Nationala de Mediu si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News