Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura a contribuit din plin anul trecut la mentinerea economiei pe plus

agricultura-a-contribuit-din-plin-anul-trecut-la-mentinerea-economiei-pe-plus

Cresterea economica de anul trecut, de 2,5%, a fost sustinuta in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%, a anuntat marti INS, mentinând estimarile privind ritmul de crestere a PIB in trimestrul 4 si pe ansamblul anului.


Produsul Intern Brut estimat pentru 2011 a fost de 578,551 miliarde lei preturi curente, in crestere in termeni reali cu 2,5% fata de anul 2010. "Cresterea a fost determinata, in mod semnificativ, de majorarea volumului de activitate si, in consecinta, a valorii adaugate brute din agricultura, silvicultura si pescuit (+11,3%), industrie (+5,0%) si activitatile de spectacole, culturale si recreative; reparatiile de produse de uz casnic si alte servicii (4,8%). Cresteri relativ mai reduse ale volumului de activitate s-au inregistrat in constructii (+2,7%) urmate de comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hoteluri si restaurante (+1,2%)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Cererea interna a crescut cu 3,1 procente, comparativ cu anul 2010. Reducerea cheltuielii pentru consum final a administratiilor publice (-3,5%) a fost compensata de majorarea cheltuielii pentru consum final a gospodariilor populatiei (+1,4%), astfel incât consumul final total a fost constant.

Formarea bruta de capital fix a inregistrat o crestere cu 6,3 puncte procentuale.

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul al patrulea, serie bruta, a fost de 183,943 miliarde lei preturi curente, in crestere in termeni reali cu 1,9% fata de trimestrul IV 2010. Constructiile au fost ramura care a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri a volumului de activitate cu 5,7%, urmata de agricultura, silvicultura si pescuit (+3,1%) si de industrie (+2%). Cresteri usoare ale volumului de activitate s-au mai inregistrat in activitatile de informatii si comunicatii (+1,7%), activitati profesionale, stiintifice si tehnice; activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (1,3%) urmata de comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hoteluri si restaurante (+0,9%) si in tranzactiile imobiliare (+0,4%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe ansamblul economiei, cea mai mare majorare au inregistrat-o in octombrie-decembrie activitatile de spectacole, culturale si recreative; reparatiile de produse de uz casnic si alte servicii (11,1%).

Reducerea volumului de activitate s-a inregistrat in administratie publica si aparare; invatamânt; sanatate (-3,1%) precum si in activitatile de intermediere financiare si asigurari (-0,8%).

Din punctul de vedere al utilizarii Produsului Intern Brut, in trimestrul IV 2011 cererea interna a crescut cu 2,5 procente, comparativ cu acelasi trimestru din anul 2010. Consumul final total s-a majorat cu 1,4%, ca urmare a cresterii volumului cheltuielilor pentru consumul final al gospodariilor populatiei cu 2,8%. Cheltuiala pentru consum final a administratiilor publice s-a redus cu 3,9 procente.

Formarea bruta de capital fix a inregistrat o crestere cu 10,3 puncte procentuale.

Un efect negativ asupra PIB l-a avut, in continuare, evolutia exportului net ca urmare a cresterii mai accentuate a volumului importurilor de bunuri si servicii (+5,4%) comparativ cu cea a volumului exporturilor (+4%).

Ca serie ajustata sezonier PIB estimat pentru trimestrul IV 2011 a fost de 148,882 miliarde lei preturi curente, in scadere in termeni reali cu 0,2% fata de trimestrul III 2011.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016