Anul 2013 a insemnat revigorarea suprafetelor cultivate cu soia in Romania
Publicat la data de 26 Nov. 2013 in:
Diverse Luni, 25 noiembrie 2013, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat la cea de-a doua editie a Congresului International Dunarean al Soiei.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, cei prezenti la congres au discutat strategia pentru cresterea productiei de soia clasica in statele semnatare ale Conventiei, in zona Dunarii. S-a urmarit necesitatea evidentierii cresterii productiei de soia pentru a acoperi consumul Uniunii Europene, cu impact favorabil de mediu, ca urmare a reducerii importurilor din America de Sud.
Achim Irimescu a relevat importanta cercetarii pentru cresterea productivitatii si necesitatea sustinerii in cadrul PAC a acestei culturi
S-a remarcat faptul ca sudul tarii prezinta un potential deosebit pentru cultivarea acestei plante, ea putand fi cultivata in aceasta zona ca o a doua cultura, dupa recoltarea graului. De asemenea, soia mai este cultivata in vestul si nord-estul Romaniei, insa cu o productivitate mai scazuta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
in ceea ce priveste fluctuatiile suprafetelor cultivate si, implicit a productiilor realizate, Achim Irimescu a aratat ca incepand cu anul 2007, anul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si, respectiv, al interzicerii cultivarii soiei modificate genetic in tara noastra, atat suprafetele, cat si productiile s-au diminuat substantial de la an la an, imbucurator fiind faptul ca anul 2013 inregistreaza un trend crescator si o productie medie mai buna decat in ceilalti ani, de 2150 kg/ha.