Publicat in: Diverse
APDRP simplifica procedura de achizitie prin publicarea preturilor de referinta
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat procedura de intocmire a Bazei de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 (PNDR 2020), se arata intr-un comunicat al agentiei.

Acest demers permite APDRP sa simplifice achizitia de bunuri prin faptul ca beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achizitie specifica beneficiarilor privati. Aceasta procedura, care este in acest moment aplicabila in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 — 2013, are o durata medie de derulare de 3 luni si presupune publicarea unei invitatii de participare (care contine specificatii generale, astfel incat sa nu fie considerata restrictiva participarea la licitatie), primirea a minim 3 oferte conforme si selectarea pentru achizitie a ofertei care are pretul cel mai mic.

'Baza de date cu preturi de referinta este un proiect ambitios al Agentiei, un nou demers care va simplifica radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR 2020. Odata cu definitivarea bazei de date, beneficiarii PNDR vor cumpara direct echipamentul dorit care este afisat in baza de date, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii vor putea achizitiona exact echipamentul dorit si nu unul care a fost oferit cu pretul cel mai mic de catre ofertantul desemnat castigator in urma parcurgerii procedurii de achizitie. Acest demers, alaturi de depunerea on-line a Cererilor de Finantare, sunt masuri concrete si care vor asigura o implementare corecta si facila a noului Program de finantare a agriculturii si a mediului rural.' a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen POPESCU.

De asemenea, baza de date va facilita accesul solicitantilor de fonduri europene la informatiile specifice necesare achizitionarii de echipamente, utilaje sau masini.

Preturile cuprinse in baza de date a APDRP reprezinta preturile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Baza de date cu preturi de referinta se realizeaza in urma colectarii informatiilor furnizate de catre producatorii, importatorii sau distribuitorii de masini, utilaje si echipamente specializate, care sunt centralizate, verificate si validate de catre expertii APDRP.

In aceasta baza vor fi afisate exclusiv urmatoarele informatii: codul CPV (Codul comun international privind achizitiile de produse si servicii), marca, modelul, dotarile standard si pretul exprimat in Euro, fara TVA. Identitatea producatorului, importatorului sau distribuitorului care a transmis informatiile nu va fi facuta publica. Baza de date se va corela periodic cu ofertele primite de la producatori, importatori sau distribuitori si se va actualiza anual in functie de modificarile de pret operate asupra elementelor inscrise in baza de date.

Pentru inscrierea in aceasta baza de date, APDRP pune la dispozitia tuturor producatorilor, importatorilor sau distribuitorilor de masini, utilaje si echipamente specializate de la nivel mondial, formularele tip ,,Solicitare de inscriere' si 'Tabel cu oferta de preturi'. Acestea se pot descarca gratuit de pe site-ul www.apdrp.ro. Formularele trebuie completate cu toate datele solicitate, semnate, datate si stampilate de reprezentantul legal si transmise pe adresa de e-mail bazapreturi@apdrp.ro. Solicitarea si documentele suport vor fi transmise in format .pdf iar tabelul cu oferta de preturi valabile pentru Romania trebuie transmis in format editabil (word sau excel).

Astfel, orice producator, importator sau distribuitor care doreste sa-i fie inclusa gama de produse oferite in baza de date, trebuie sa transmita in format electronic catre APDRP urmatoarele documente: Solicitarea de inscriere, Tabelul cu oferta de pret si Documentul care atesta calitatea de partener, importator sau distribuitor autorizat al producatorului.

Veridicitatea nivelurilor preturilor incluse in solicitarile trimise se va demonstra prin lista oficiala de preturi, valabila pentru Romania, a producatorilor, importatorilor si distribuitorilor. In cazul importatorilor sau distribuitorilor, este recomandabil ca lista sa fie asumata si de producator.

Precizam ca, APDRP va efectua verificari suplimentare ale preturilor prezentate si va introduce in baza de date preturi care, in urma verificarilor, pot fi mai mici decat cele prezentate initial de ofertant. In cazul in care APDRP identifica diferente intre preturile comunicate si cele reale, verificarile vor fi extinse asupra tuturor preturilor comunicate si, pana la finalizarea verificarilor, va exclude din baza de date toate echipamentele comunicate de catre respectivul producator, importator sau distribuitor.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Fonduri europene 2023: Pregatirea proiectelor
Fonduri europene 2023: Pregatirea proiectelor
Datorita criteriilor de selectie gandite de MADR, unele categorii de fermieri au sanse mai mari...
Fonduri europene 2023. Cand ajung banii in conturile fermierilor?
Fonduri europene 2023. Cand ajung banii in conturile fermierilor?
Potrivit celor mai noi declaratii ale oficialilor, primele apeluri pentru proiecte vor incepe din...
AFIR: Noi interventii cu fonduri europene
AFIR: Noi interventii cu fonduri europene
Noile domenii de interventie introduse sunt:   - DR-15 – Investitii in...
MADR: Sesiunile de depunere proiecte pentru fonduri europene, amanate
MADR: Sesiunile de depunere proiecte pentru fonduri europene, amanate
Este vorba de Masura 2 „Servicii de consiliere privind masuri zoosanitare de prevenire si...

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton