Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii estimeaza o productie de miere cu 10-15 la suta mai mare decat anul trecut

apicultorii-estimeaza-o-productie-de-miere-cu-10-15-la-suta-mai-mare-decat-anul-trecut

Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa.


Aproximativ 120 de apicultori din toata tara isi etaleaza produsele la editia de toamna a Targului National al Mierii, organizat in perioada 15 - 17 septembrie 2017, pe Platforma Apicola Baneasa.
 
Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea, a declarat cu privire la aceasta editie ca „avem 120 de expozanti inscrisi la editia de toamna a Targului National al Mierii, care vin cu produse din toate colturile tarii. Desi au fost mult mai multe solicitari de participare, din pacate nu mai avem spatiu. Apicultorii vor sa vina la acest eveniment cunoscut si asteptat de bucuresteni in fiecare primavara si toamna, pentru ca vor sa isi promoveze mierea si produsele apicole. Bineinteles, ca in fiecare an, nu lipsesc nici furnizorii de utilaje si echipamente specifice”.
 
In ceea ce priveste productia de miere din acest an, seful ACA a precizat ca 2017 va fi un an mai bun cu 10-15 procente decat anul trecut.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„2017 va fi un an mai bun decat anul trecut cu 10%-15% ca productie. Daca anul trecut s-a facut 35%-40% din productia medie anuala de miere de 24.000 de tone, anul acesta avem undeva la 50 — 55%. Si la mierea ecologica, productia mai mica in acest an. Daca anii trecuti se obtinea o productie situata intre 3.000 si 5.000 de tone de la 100.000 de familii inregistrate in sistem ecologic, anul acesta cred ca productia este sub 2.000 de tone”, a adaugat presedintele ACA.
 
Potrivit lui Fetea, in acest an a crescut si interesul apicultorilor pentru fondurile din Programul National Apicol, chiar daca Hotararea de Guvern a fost publicata cu intarziere.
 
„Au fost depuse cereri la APIA care depasesc cu 50%-60% sumele alocate, iar numarul apicultorilor a crescut de la 3.800 la circa 4.500. Chiar daca Hotararea de Guvern a aparut tarziu si nu au avut la dispozitie decat o luna si jumatate, apicultorii s-au mobilizat pentru ca au nevoie de acesti bani”, a subliniat reprezentantul apicultorilor.
 
Romania produce, in medie, 22.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins un varf de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016