Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultura in sistem ecologic

apicultura-in-sistem-ecologic

Romania ar putea produce de trei ori mai mult in sectorul apicol, daca acesta ar fi dezvoltat pana la capacitatea maxima a tarii. In apicultura ecologica, albinele contribuie la protectia mediului si de asemenea, la cresterea productiei agroforestiere.


Conditiile de extractie, prelucrare si depozitare a produselor apicole au un rol principal in sistemul apicol ecologic.
O ferma conventionala de crestere a albinelor se poate transforma intr-una ecologica in cel mult un an. In perioada de conversie ceara pentru noile rame trebuie sa fie de la ferme de productie ecologica.

Pentru un randament cat mai bun al fermei ecologice, rasele de albine trebuie sa fie rezistente la boli, sa aiba vitalitate si capacitatea de a se adapta la conditiile locale.
Una dintre cele mai popular erase de albine pentru fermele ecologice este Apis melifera, impreuna cu ecotipurile ei locale.

Stupii trebuie sa provina din divizarea familiilor sau din achizitionarea de roiuri de la ferme autorizate. Stupilor care provin din ferme ecologice nu li se aplica perioada de conversie. Stupii au nevoie de o amplasare cat mai buna, astfel incat albinele sa poata ajunge usor la sursele de nectar, de secretii dulci, de polen si de apa. Aceste surse trebuie sa fie intr-o raza de 3 km fata de stup, iar culturile care asigura polenul si nectarul pentru albine, trebuie sa fie ecologice sau din flora spontana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pozitionarea stupilor se face in asa fel incat sa fie cat mai feriti de surse industriale de poluare.
In timpul iernii albinele vor fi hranite cu rezerve de polen si de miere ecologica. Albinele pot fi hranite cu miere ecologica doar in perioada dintre ultima recolta de miere si cu 15 zile inainte de inceputul urmatoarei recoltari.

Bolile pot fi prevenite prin innoirea regulate a matcilor, controlul sistematic al stupilor pentru a detecta orice forma de boala, controlul puietului mascul din familiile de albine, dezinfectarea materialelor si echipamentelor la intervale regulate, distrugerea materialelor si a surselor de contaminare, schimbarea regulata a cerii de albine, constituirea de rezerve suficiente de miere si polen pentru hranirea pet imp de iarna a albinelor.
Nu se administreaza medicamente veterinare alopatice chimice de sinteza in tratamentele preventive. Se mai pot utilize, prin derogare, pentru combaterea bolilor si daunatorilor urmatoarele acidul formic, acidul lactic, acidul acetic, acidul oxalic, mentolul, timolul, eucaliptolul sau canforul in cazul infestarii cu Varroa Jacobsoni.




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016