Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aromaticele din bucatarie: Busuioc, maghiran, cimbru, patrunjel, coriandru, hasmatuchi
Plante aromatice in bucatarie: busuioc, maghiran, cimbru, hasmatuchi, marar, patrunjel. Ingrijirea PLANTELOR AROMATICE in apartament + lista plantelor aromatice care se pot cultiva in casa
Unii gradinari, mai ales daca sunt si priceputi bucatari, sunt de-a dreptul pasionati de plantele aromatice. Asta pentru ca, intr-adevar, fara aceste plante minunate, mancarurile noastre nu ar mai avea gusturi atat de variate si placute. Din fericire, acest tip de plante pot fi crescute in ghivece fara nici o problema, atata timp cat le respectam conditiile de dezvoltare. Cele mai potrivite pentru a fi cultivate in ghivece sunt cimbrul, busuiocul, menta, maghiranul, mararul si patrunjelul.
Rasaduri de plante aromatice
Mai intai umpleti vasele pregatite dinainte cu un amestec de pamant usor umed. Presarati apoi semintele, dupa care asezati deasupra lor un strat mic de pamant si tasati cu fundul unui pahar sau cu o lingura, pentu ca semintele sa se fixeze si sa prinda umezeala din sol.
Vasul in care ati pus semintele trebuie acoperit cu o folie transparenta de plastic (atentie, trebuie sa aiba gauri pentru ca sa intre aerul) pana cand incep sa se vada plantutele. Asezati rasadnita pe pervazul unei ferestre orientate spre sud, pentru a beneficia de lumina din plin. Pentru a uda pamantul din ghiveci, turnati apa in farfurioara acestuia, nu turmati apa pe deasupra.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Plantarea aromaticelor in ghivece
Cand plantutele au ajuns sa masoare 5 cm, plantati-le pe fiecare in ghivece separate sau rariti-le (taiati plantutele mai firave, lasandu-le astfel pe cele sanatoase si viguroase sa se dezvolte perfect in continuare).
Daca semintele nu au germinat, motivele pot fi urmatoarele: pamatul a fost prea uscat sau prea umed, temperatura prea scazuta, semintele au fost acoperite cu prea mult pamant sau, pur si simplu, semintele nu au fost de o calitate buna.
Pamantul trebuie sa fie nisipos si usor drenabil, iar ghiveciul trebuie sa ii permita asta. Umpleti doua treimi din ghiveci cu pamant, asezati plantele si apoi acoperiti cu un strat de mulci. Trebuie sa udati frecvent, mai ales vara.
O idee buna va fi sa mutati ghivecele undeva cat mai aproape de peretii casei, pentru a adaposti plantele de razele directe ale soarelui, dupa-amiaza. Ghivecele trebuie sa aiba tavite, pentru ca apa scursa de la fiecare udare sa asigure umezeala atat de necesara.
Majoritatea plantelor aromatice cresc bine in conditii similare: aceasi cantitate de lumina, tip de sol, etc., insa o atentie speciala trebuie acordata drenajului. In aceasta situatie, puteti realiza ghivece cu mai multe tipuri de plante, adevarate oaze de parfum si aroma care pot sta pe o terasa insorita.
Plante aromatice care se cultiva usor:
- * Busuioc (Ocimum basilicum)
- * Cimbru de gradina (Satureja hortensis)
- * Menta (Mentha sp.)
- * Hasmatuchi (Anthriscus cerefolium)
- * Coriandru (Coriandrum sativum)
- * Marar (Anethum graveolens)
- * Patrunjel (Petroselinum hortense-sativum)
- * Maghiran (Majorana hortensis)
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.88 din 4 voturiIdei de afaceri in agricultura