Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avorturi spontane la porcine si gazare pentru pui, in SUA. Fermierii nu mai au cui sa vanda

avorturi-spontane-la-porcine-si-gazare-pentru-pui-in-sua-fermierii-nu-mai-au-cui-sa-vanda

In SUA fermierii americani le provoaca avorturi spontane porcinelor si au introdus gazarea pentru puii pasarilor, intrucat nu mai au unde sa vanda.


In Iowa, fermierul Al Van Beek nu a mai avut unde sa-si livreze porcii pentru a face loc celor 7.500 de purcei care urmau sa se nasca la ferma sa de reproducere. Criza l-a obligat sa ia o decizie dificila: a ordonat angajatilor sai sa faca injectii scroafelor gestante, pentru a avorta purceii.
 
Van Beek si alti fermieri spun ca nu au de ales decat sa distruga animalele, deoarece nu au spatiu pentru a-si adaposti animalele si nici banii necesari pentru a le hrani.
 
 Cele mai mari companii producatoare de carne din lume – intre care  Smithfield Foods, Cargill, JBS USA si Tyson Foods - au oprit in aprilie operatiunile la aproximativ 20 de abatoare si fabrici de prelucrare a carnii din America de Nord, dupa imbolnavirea cu noul coronavirus a unor angajati, provocand temeri legate de aparitia unui deficit de carne la nivel global.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Purceii lui Van Beek sunt victime ale unei crize extinse in industria alimentara, care a inceput cu inchiderea in masa a restaurantelor, masura care ii obliga pe  fermieri si procesatori sa distruga totul, de la lapte si salata verde la animale.
 
Milioane de porci, pui si bovine vor fi eutanasiati din cauza inchiderii de abatoare, ceea ce va limita aprovizionarea magazinelor, a declarat John Tyson, presedintele celui mai mare furnizor de carne din SUA, Tyson Foods.
 
Sectorul carnii de porc este afectat in mod special, productia zilnica fiind redusa cu aproximativ o treime. Spre deosebire de bovine, care pot fi scoase la pasune, porcii din SUA sunt ingrasati pentru sacrificare in cladiri cu temperatura controlata. Daca sunt adapostiti prea mult timp, pot deveni prea mari si se pot rani. Hambarele trebuie golite, porci adulti fiind trimisi la sacrificare inainte de sosirea purceilor de la scroafele insemninate chiar inainte de declansarea pandemiei.
 
”Nu avem unde sa mergem cu porcii”, a spus Van Beek, care a deplans risipa de carne.
 
In Minnesota, fermierii Kerry si Barb Mergen au solicitat firmei Daybreak Foods Inc sa eutanasieze 61.000 de gaini ouatoare, la inceputul acestei luni.
 
Daybreak Foods, cu sediul in Lake Mills, Wisconsin, furnizeaza oua lichide restaurantelor si companiilor de servicii alimentare. Compania, care detine pasarile, plateste fermierii cu care au contracte pentru hranirea si ingrijirea pasarilor.
 
Soferii incarca in mod normal ouale in camioane si le transporta la o fabrica din Big Lake, Minnesota, care le foloseste pentru a face oua lichide pentru restaurante si mancaruri gata de servit pentru companiile de servicii alimentare. Insa operatorul fabricii, Cargill, a declarat ca a scazut productia, deoarece pandemia a redus cererea.
 
Daybreak Foods, care are aproximativ 14,5 milioane de gaini in ferme administrate de antreprenori sau de o companie din Midwest, incearca sa se reprofileze si sa livreze ouale la magazine alimentare, a declarat directorul executiv William Rehm. Dar la nivel national exista un deficit de cartoane pentru oua si compania trebuie sa sorteze ouale pe dimensiuni, a spus el.
 
In Iowa, fermierul Dean Meyer a declarat ca face parte dintr-un grup de aproximativ noua producatori care eutanasiaza cei mai mici 5% dintre purceii nou-nascuti, sau aproximativ 125 de purcei pe saptamana. Ei vor continua sa eutanasieze animalele pana cand restrictiile vor fi relaxate si ar putea creste numarul de porci ucisi in fiecare saptamana, a spus el.
 
Corpurile purceilor sunt compostate si devin ingrasaminte.
 
Grupul din care face parte Meyer sacrifica si scroafe, pentru a le reduce numarul.
 
In timp ce Statele Unite se confrunta cu o posibila penurie de alimente, iar supermarketurile si bancile de alimente se lupta pentru a raspunde cererii, sacrificarile fortate sunt din ce in ce mai raspandite in toata tara, potrivit economistilor din sectorul agricol, fermelor si parlamentarilor federali.
 
Guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, impreuna cu ambii senatori ai statului care furnizeaza o treime din carnea de porc a natiunii, au trimis administratiei Trump o scrisoare pledand pentru ajutor financiar si asistenta pentru sacrificarea animalelor si eliminarea corespunzatoare a carcaselor lor.
 
”Exista 700.000 de porci din intreaga tara care nu pot fi procesati in fiecare saptamana si trebuie eutanasiati”, afirma scrisoarea din 27 aprilie.
 
Departamentul de Agricultura al SUA (USDA) a anuntat, vineri, ca infiinteaza un centru national de coordonare a incidentelor pentru a ajuta fermierii sa gaseasca piete pentru animalele lor sau sa eutanasieze animalele, daca este necesar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016