Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bilant pozitiv la finalul anului financiar 2017 privind accesarea fondurilor acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala

bilant-pozitiv-la-finalul-anului-financiar-2017-privind-accesarea-fondurilor-acordate-pentru-agricultura-si-dezvoltare-rurala

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Ruralea participat la o noua intalnire de lucru cu intreaga conducere a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale de la nivel central, regional si judetean pentru a analiza stadiul implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 si gradul absorbtiei fondurilor europene.


In cadrul celei de-a patra intalniri lunare din seria celor desfasurate pe aceasta tema, s-au analizat platile efectuate de catre AFIR pana la 15 octombrie 2017, dar si previziunile de plata pentru ultimul trimestru al acestui an.
 
Cu prilejul acestei noi intalniri de lucru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat: „Cat timp veti lucra pentru AFIR, aveti obligatia clara de a face treaba. Nicaieri, in nicio imprejurare, la niciun nivel nu se pun lucrurile altfel. Faptul ca am pus laolalta efortul conjugat al institutiilor, ne-a permis sa ajungem aici, intr-o situatie buna. Institutiile Ministerului Agriculturii functioneaza si trebuie sa functioneze din ce in ce mai bine. Bineinteles, in ceea ce va priveste mai sunt etape pe care trebuie sa le parcurgeti cu succes: este etapa de sfarsit de an, sunt etapele urmatoare, unde trebuie sa acceleram pentru a lua toti banii de la Uniunea Europeana. Este un obiectiv de guvernare foarte clar, acela de a accesa in intregime fondurile europene disponibile pentru Romania”.
 
De asemenea, secretarul de stat Alexandru Potor a felicitat echipa AFIR pentru implicare si pentru eforturile depuse in atingerea tintei de absorbtie stabilite pentru trimestrul al treilea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Un efect surprinzator al activitatii AFIR din acest an a fost reactia celor care depun proiecte si ma refer la momentele in care beneficiarii Programului au spus ca s-a schimbat in bine Agentia. S-a schimbat ceva la nivel de perceptie, s-a schimbat ceva in sensul implicarii pozitive a expertilor Agentiei, intre managementul de la nivel judetean, regional sau national si beneficiari”, a precizat secretarul de stat Alexandru Potor.
 
In continuare, discutiile s-au axat pe analiza punctuala a stadiului implementarii Programului, a nivelului absorbtiei efective a fondurilor nerambursabile pentru fiecare structura a AFIR, pe demararea actiunilor necesare pentru asigurarea platilor in perioada urmatoare si pe intensificarea procesului de simplificare a procedurilor de lucru.
 
„Activitatea Agentiei s-a concretizat in acest an prin efectuarea catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice a unui nivel record de plati, respectiv 1,7 miliarde de euro – din care 1,56 miliarde de euro reprezinta cofinantarea Comisiei Europene – reprezentand fonduri nerambursabile acordate pentru proiecte de investitii si pentru platile compensatorii pentru mediu si clima. Este un rezultat la care am ajuns datorita profesionalismului si implicarii extraordinare a personalului AFIR, dar si cu suportul direct al beneficiarilor PNDR. A fost un an extrem de dificil, dar, din punctul meu de vedere, Agentia a confirmat. Subliniez ca a fost o munca de echipa si o buna parte dintre colegii mei a raspuns exigentelor profesionale.”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016