Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bilantul activitatii din ultima saptamana a Comandamentului Sezon Estival 2018
Seria controalelor in unitatile amplasate in cele 7 zone de interes turistic – Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – a continuat si in saptamana 09.07.2018 – 15.07.2018.
Astfel, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 204 unitati, respectiv 71 de restaurante, 4 pizzerii, 6 cantine, 28 de unitati tip fast-food, 5 braserii, 17 unitati de tip bufet, 20 de baruri, 1 snack-bar, 1 cafe-bar, 1 unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, 4 cofetarii/patiserii, 11 laboratoare de cofetarie/patiserie, 3 tonete de inghetata, 1 pensiune, 2 depozite alimentare si 1 unitate de produse congelate.
In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:
-comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;
-manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
-ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;
-conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
-depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 6 restaurante, 3 unitati tip fast-food, 1 unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetarie/patiserie, 5 baruri, un depozit alimentar, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 36.000 de lei. A fost elaborata o Ordonanta de suspendare temporara a activitatii pentru un depozit alimentar.
De asemenea A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.
Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi