Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bloomberg: Interdictiile privind exportul de alimente, in scadere

bloomberg-interdictiile-privind-exportul-de-alimente-in-scadere

Bloomberg raporteaza ca interdictiile la nivel global privind exportul de alimente sunt intr-o continua scadere, lucru care marcheaza o revenire la normalul dinaintea pandemiei Covid-19.


Valul de masuri protectioniste vizand produsele agricole, care a aparut pe masura ce pandemia de coronavirus se raspandea la nivel global, a inceput deja sa dea inapoi, scrie Bloomberg.
 
Din cele 17 state care au incercat sa limiteze exporturile de alimente pentru a-si proteja aprovizionarea interna, aproape jumatate au revenit asupra tuturor sau a unor masuri, arata un studiu realizat de International Food Policy Research Institute. Printre aceste state se numara si unii dintre cei mai importanti furnizori de cereale, precum Vietnam si Romania, insa Rusia, cel mai mare exportator mondial de grau, a lasat nemodificate interdictiile.
 
Ingrijorarile imediate privind lipsuri in aprovizionarea cu alimente s-au calmat in multe parti ale lumii in conditiile in care lanturile de aprovizionare functioneaza in continuare in pofida izolarii. Intre timp, chiar si restrictiile care au fost in functiune o perioada scurta de timp au dus la produse alterate si nave blocate. In aceste conditii, o serie de organisme precum Natiunile Unite au facut un apel impotriva unor masuri care ar putea afecta securitatea alimentara si creste preturile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Nu a existat un motiv pentru a avea stocuri mai mari. In cel mai bun caz, aceste masuri au afectat doar tarile respective", subliniaza Abdolreza Abbassian, economist la Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
 
Multe guverne au fost incurajate sa relaxeze restrictiile dupa ce au evaluat rezervele globale si au primit asigurari ca vor exista oferte suficiente, sustine la randul sau Joseph Glauber, cercetator la IFPRI. Rusia, care nu a eliminat cotele la export, ramane o exceptie iar orice probleme provocate recoltelor de vremea nefavorabila ar putea insemna ca si alte restrictii vor fi reintroduse.
 
"Speram ca am vazut sfarsitul restrictiilor la export. Insa oamenii vor urmari cu atentie tari precum Rusia pentru a vedea daca actualele restrictii si cote vor fi prelungite si in noul an agricol", spune Joseph Glauber.
 
Pentru moment, Consiliul International al Cerealelor prognozeaza recolte consistente de grau si orez iar ploile care au cazut in Uniunea Europeana si regiunea Marii Negre au calmat ingrijorarile privind o seceta care sa afecteze perioada vitala de crestere a cerealelor. In plus, prelungirea restrictiilor risca sa afecteze reputatia exportatorilor de furnizori pe care sa te poti baza si ar crea prejudicii fermierilor in conditiile in care ar aparea decalaje intre preturile locale si cele de pe pietele internationale
 
In cazul Romaniei, al doilea mare exportator de grau din Uniunea Europeana, autoritatile au decis initial sa interzica vanzarile de cereale in afara blocului comunitar pentru ca dupa o saptamana sa revina asupra deciziei. Aceasta dupa ce Comisia Europeana si-a exprimat dezaprobarea fata de introducerea de restrictii, care au provocat intarzieri pentru cel putin o livrare de grau destinata Egiptului, cel mai mare cumparator mondial de grau. Guvernul de la Bucuresti este increzator ca rezervele vor ajunge pana la noua recolta si sustine ca nu exista riscuri sa apara probleme in aprovizionarea cu alimente de baza avand in vedere ca restaurantele sunt inchise. Cu toate acestea, autoritatile romane au avertizat ca seceta ar putea afecta recoltele si restrictiile la export ar putea fi reintroduse.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016