Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Campania „Alege oaia!” poposeste in week-end la Buzau
Celebra campanie demarata de Ministerul Agriculturii va poposi in parcarea unui hypermarket deschis la jumatatea acestei saptamani, iar buzoieni sunt invitati sa se convinga de calitatea produselor culinare pe baza de carne de oaie.
In weeke-end, campania va ajunge si la Buzau, iar buzoienii vor putea afla direct de la sursa despre beneficiile consumului de carne de oaie si se vor putea convinge si de calitatea preparatelor care au la baza acest ingredient.
Sambata si duminica, in parcarea magazinului Kaufland din zona Unirii Sud, inaugurat chiar la jumatatea acestei saptamani pe locul fostei Fabrici de Lapte din Buzau, vor fi amenajate spatii in care fermierii din judet isi vor expune produsele traditionale, produse pe care buzoienii sunt invitati sa le deguste si sa le achizitioneze.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Totodata, pentru a incuraja consumul de carne de oaie, reprezentantii asociatiilor crescatorilor de ovine din judet le vor oferi vizitatorilor sa deguste gratuit tocanita din carne de oaie si alte preparate similare, din acelasi ingredient.
Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc sambata, la ora 10.00, parteneri fiind Consiliul Judetean, Primaria Buzau, Kaufland Romania si asociatiile crescatorilor de ovine din Buzau. La eveniment si-a anuntat prezenta si ministrul Petre Daea, iar printre oficialitatile prezente se va numarta si medicul vetrinar Danut Pale, deputat buzoian, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara şi servicii specifice.
Despre camapania care va ajunge si la Buzau, acesta a precizat ca are mai multe scopuri principale, primul dintre acestea fiind promovarea consumului de carne de oaie in randul populatiei, in conditiile in care acest produs nu se afla in topul preferintelor consumatorilor romani, desi carnea de oaie are numeroase calitati.
Un alt scop ar fi sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a mai multor unitati de procesare, astfel incat Romania sa devina exportator de produse finite din carne de oaie, si nu doar de materie prima, asa cum se intampla in prezent.
Totodata, Danut Pale a mai precizat ca, la nivelul judetului Buzau se urmareste prin aceasta campanie si constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si produselor din carne de oaie.
In calitate de medic veterinar, deputatul buzoian spune ca, dupa carnea de pui, cernea de oaie este cel mai sanatos dintre produsele de origine animala, constituind o sursa excelenta de proteine, fier şi zinc uşor de absorbit, continand si toata gama de vitamina B.
Dintre toate animalele de ferma, oaia prezinta cel mai scazut risc de contaminare cu reziduuri antibiotice şi cu probabilitatea minima de a fi hranita cu proteine animale reconstituite. Crescatorii spun ca primavara, oaia are carnea cea mai frageda şi conţinutul cel mai scazut de grasimi. Totodata trebuie stiut ca intreaga cantitate de grasimi din carnea de oaie depinde de modul de taiere şi preparare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi