Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campania „Alege oaia!” poposeste in week-end la Buzau

campania-alege-oaia-poposeste-in-week-end-la-buzau

Celebra campanie demarata de Ministerul Agriculturii va poposi in parcarea unui hypermarket deschis la jumatatea acestei saptamani, iar buzoieni sunt invitati sa se convinga de calitatea produselor culinare pe baza de carne de oaie.


Privita la inceput cu scepticism si ironie celebra campanie „Alege oaia!”, demarata de Ministerul Agriculturii, la initiativa lui Petre Daea, care s-a declarat un sustinator infocat al speciei ovine, isi urmeaza cursul dinainte programat, desfasurandu-si deja cateva editii in mai multe zone ale tarii, unde a atras un numar mare de participanti si de vizitatori.
 
In weeke-end, campania va ajunge si la Buzau, iar buzoienii vor putea afla direct de la sursa despre beneficiile consumului de carne de oaie si se vor putea convinge si de calitatea preparatelor care au la baza acest ingredient.
 
Sambata si duminica, in parcarea magazinului Kaufland din zona Unirii Sud, inaugurat chiar la jumatatea acestei saptamani pe locul fostei Fabrici de Lapte din Buzau, vor fi amenajate spatii in care fermierii din judet isi vor expune produsele traditionale, produse pe care buzoienii sunt invitati sa le deguste si sa le achizitioneze.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, pentru a incuraja consumul de carne de oaie, reprezentantii asociatiilor crescatorilor de ovine din judet le vor oferi vizitatorilor sa deguste gratuit tocanita din carne de oaie si alte preparate similare, din acelasi ingredient.
 
Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc sambata, la ora 10.00, parteneri fiind Consiliul Judetean, Primaria Buzau, Kaufland Romania si asociatiile crescatorilor de ovine din Buzau. La eveniment si-a anuntat prezenta si ministrul Petre Daea, iar printre oficialitatile prezente se va numarta si medicul vetrinar Danut Pale, deputat buzoian, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara şi servicii specifice.
 
Despre camapania care va ajunge si la Buzau, acesta a precizat ca are mai multe scopuri principale, primul dintre acestea fiind promovarea consumului de carne de oaie in randul populatiei, in conditiile in care acest produs nu se afla in topul preferintelor consumatorilor romani, desi carnea de oaie are numeroase calitati.
 
Un alt scop ar fi sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a mai multor unitati de procesare, astfel incat Romania sa devina exportator de produse finite din carne de oaie, si nu doar de materie prima, asa cum se intampla in prezent.
 
Totodata, Danut Pale a mai precizat ca, la nivelul judetului Buzau se urmareste prin aceasta campanie si constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si produselor din carne de oaie.
 
In calitate de medic veterinar, deputatul buzoian spune ca, dupa carnea de pui, cernea de oaie este cel mai sanatos dintre produsele de origine animala, constituind o sursa excelenta de proteine, fier şi zinc uşor de absorbit, continand si toata gama de vitamina B.
 
Dintre toate animalele de ferma, oaia prezinta cel mai scazut risc de contaminare cu reziduuri antibiotice şi cu probabilitatea minima de a fi hranita cu proteine animale reconstituite. Crescatorii spun ca primavara, oaia are carnea cea mai frageda şi conţinutul cel mai scazut de grasimi. Totodata trebuie stiut ca intreaga cantitate de grasimi din carnea de oaie depinde de modul de taiere şi preparare.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Partea exteriorara a florii. ...

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016