
DEPRESII SEZONIERE, ceaiuri fortifiante, ceaiuri pentru depresie, cum se ajunge la depresie, lipsa de vitamine provoaca depresia. retete de ceaiuri vitaminizante
In timpul iernii, organismul nostru este mai solicitat decat in celelalte anotimpuri. Acest fapt se manifesta prin aparitia unor stari de discomfort, apatie, oboseala si iritabilitate, stari denumite de psihoterapeuti ''depresii sezoniere''.
Datorate in primul rand schimbarii de ritm (bioritmul zilnic intern), de schimbarile de temperatura, dar si de modificarile de alimentatie, starile neplacute pot fi depasite prin respectarea unui regim de viata sanatos.
El inseamna in primul rand odihna, asigurarea celor opt ore de somn pe noapte, dar si o alimentatie echilibrata: micul dejun obligatoriu si evitarea meselor seara dupa ora 19,00.
Felul alimentelor influenteaza in mod direct capacitatea organismului de a le digera. Astfel, cele de tip fast food sunt bogate in proteine animale si grasimi, dar sunt aproape total lipsite de vitamine, meritandu-si pe deplin renumele de "junk food".
Supele si ciorbele de legume sunt mult mai sanatoase, ele contin foarte multe saruri minerale care completeaza deficitul normal ce apare iarna in organismul nostru.
Vitaminele nu trebuie uitate nici ele, in aceasta perioada ele se gasesc in fructele proaspete din import (citrice) dar si in mancarurile pe baza de legume congelate.
Unele fructe sunt atat de bogate in vitamine, incat din ele se pot obtine preparate care ne asigura necesarul zilnic in perioadele in care fructele si legumele proaspete lipsesc din alimentatie.
* Fructe de catina (Fructus Hyppophae): se prepara decocturi din 1-2 lingurite de fructe la o cana; se beau 2-3 cani pe zi.
* Macese (Fructus Cynosbati): decocturi obtinute dintr-o lingurita de enduvii (fructe) la o cana de apa; se fierb 10 minute si se beau doua cani pe zi, cu lamaie.
* Bautura rece din macese macerate: 100 de grame de macese macerate se lasa 12 ore in apa rece. Se adauga apoi 100 grame de zahar si se strecoara. Se pastreaza la rece si se beau trei cani pe zi.
* Fructe de paducel (Fructus Crataegi): se fac infuzii din o lingura de fructe la o cana de apa clocotita. Se lasa acoperit un sfert de ora. Se beau doua cani pe zi.
* Frunze de urzica (Folium Urticae): se consuma doua cani pe zi de infuzie, obtinuta dintr-o lingura de plante la o cana cu apa. Frunzele de urzica isi pastreaza excelent proprietatile daca vara, imediat dupa ce au fost culese, se pun la congelator inchise bine intr-o punga alimentara. Combat anemia.
Datorate in primul rand schimbarii de ritm (bioritmul zilnic intern), de schimbarile de temperatura, dar si de modificarile de alimentatie, starile neplacute pot fi depasite prin respectarea unui regim de viata sanatos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El inseamna in primul rand odihna, asigurarea celor opt ore de somn pe noapte, dar si o alimentatie echilibrata: micul dejun obligatoriu si evitarea meselor seara dupa ora 19,00.
Felul alimentelor influenteaza in mod direct capacitatea organismului de a le digera. Astfel, cele de tip fast food sunt bogate in proteine animale si grasimi, dar sunt aproape total lipsite de vitamine, meritandu-si pe deplin renumele de "junk food".
Supele si ciorbele de legume sunt mult mai sanatoase, ele contin foarte multe saruri minerale care completeaza deficitul normal ce apare iarna in organismul nostru.
Vitaminele nu trebuie uitate nici ele, in aceasta perioada ele se gasesc in fructele proaspete din import (citrice) dar si in mancarurile pe baza de legume congelate.
Plante vitaminizante
Unele fructe sunt atat de bogate in vitamine, incat din ele se pot obtine preparate care ne asigura necesarul zilnic in perioadele in care fructele si legumele proaspete lipsesc din alimentatie.
* Fructe de catina (Fructus Hyppophae): se prepara decocturi din 1-2 lingurite de fructe la o cana; se beau 2-3 cani pe zi.
* Macese (Fructus Cynosbati): decocturi obtinute dintr-o lingurita de enduvii (fructe) la o cana de apa; se fierb 10 minute si se beau doua cani pe zi, cu lamaie.
* Bautura rece din macese macerate: 100 de grame de macese macerate se lasa 12 ore in apa rece. Se adauga apoi 100 grame de zahar si se strecoara. Se pastreaza la rece si se beau trei cani pe zi.
* Fructe de paducel (Fructus Crataegi): se fac infuzii din o lingura de fructe la o cana de apa clocotita. Se lasa acoperit un sfert de ora. Se beau doua cani pe zi.
* Frunze de urzica (Folium Urticae): se consuma doua cani pe zi de infuzie, obtinuta dintr-o lingura de plante la o cana cu apa. Frunzele de urzica isi pastreaza excelent proprietatile daca vara, imediat dupa ce au fost culese, se pun la congelator inchise bine intr-o punga alimentara. Combat anemia.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News