Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa macelarilor duce in faliment fermierii

lipsa-macelarilor-duce-in-faliment-fermierii

Brexit se dovedeste a fi o bataie de cap pentru cei mai cinstiti si muncitori britanici, mai ales acum cand lipsa macelarilor afecteaza direct crescatorii de porci.


Presedintele asociatiei reprezentative National Pig Association (NPA), Rob Mutimer, si presedintele sindicatului fermierilor britanici National Farmers Union (NFU), Minette Batters, au apreciat ca masurile privind acordarea de vize in regim de urgenta, care erau destinate sa limiteze impactul Brexitului si al pandemiei de COVID-19, nu functioneaza.
 
"Situatia este cumplita la fermele de porci, atat din punct de vedere al animalelor care asteapta sa fie sacrificate cat si financiar", sustin cele doua organizatii intr-o scrisoare comuna trimisa ministrului britanic al Mediului, George Eustice.
 
In luna octombrie a anului trecut, Guvernul de la Londra a oferit vize de urgenta pentru 800 de macelari din strainatate, insa potrivit datelor NPA doar 105 de macelari au venit sau urmeaza sa vina in Marea Britanie pentru a lucra pe o perioada de sase luni.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cele doua organizatii au avertizat ca fermele pierd banii de pe urma porcilor ajunsi la maturitate si care ar fi gata pentru procesare dar sunt blocati la ferme adaugand ca cel putin 30.000 de scroafe de reproductie au fost pierdute pe parcursul ultimelor sase luni, echivalentul a aproximativ 10% din efectivele de porcine din Marea Britanie.
 
"Vedem deja o scadere semnificativa a efectivelor de reproductie si suntem ingrijorati ca, daca nu se face nimic, am putea vedea un exod masiv din aceasta industrie pe parcursul urmatoarelor 12 luni. Dupa ce vom pierde aceasta baza de productie nu o vom mai putea recupera", sustin semnatarii scrisorii.
 
Cele doua organizatii sustin ca zeci de mii de porci sunt sacrificati chiar la ferme de catre producatori, care nu mai au insa spatii libere, si au facut un apel catre Guvern sa organizeze o intalnire de urgenta cu firmele din lantul de aprovizionare pentru gasirea de solutii.
 
Potrivit NPA si NFU, in prima saptamana din acest an unii fermieri au declarat ca doar jumatate dintre porcii contractati au fost preluati de procesatori. In aceste conditii, costurile asociate cu efectivele suplimentare de porci, cresterea costului cu nutretul animalelor si scaderea preturilor au facut ca fermierii sa piarda aproximativ 25 de lire sterline (34 de dolari) pentru fiecare porc timp de aproape un an.
 
De asemenea, cele doua organizatii au cerut Guvernului sa ii incurajeze pe retaileri sa deruleze campanii de marketing pentru a stimula vanzarile de carne de porc provenita din Marea Britanie, astfel incat si procesatorii sa isi intensifice activitatea.
 
Un purtator de cuvant al Guvernului de la Londra a declarat ca Executivul se asteapta la progrese in urmatoarele luni in ceea ce priveste reducerea efectivelor excedentare de porci de la ferme.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016