Lipsa macelarilor duce in faliment fermierii
Publicat la data de 31 Ian. 2022 in:
Diverse Brexit se dovedeste a fi o bataie de cap pentru cei mai cinstiti si muncitori britanici, mai ales acum cand lipsa macelarilor afecteaza direct crescatorii de porci.
Presedintele asociatiei reprezentative National Pig Association (NPA), Rob Mutimer, si presedintele sindicatului fermierilor britanici National Farmers Union (NFU), Minette Batters, au apreciat ca masurile privind acordarea de vize in regim de urgenta, care erau destinate sa limiteze impactul Brexitului si al pandemiei de COVID-19, nu functioneaza.
"Situatia este cumplita la fermele de porci, atat din punct de vedere al animalelor care asteapta sa fie sacrificate cat si financiar", sustin cele doua organizatii intr-o scrisoare comuna trimisa ministrului britanic al Mediului, George Eustice.
In luna octombrie a anului trecut, Guvernul de la Londra a oferit vize de urgenta pentru 800 de macelari din strainatate, insa potrivit datelor NPA doar 105 de macelari au venit sau urmeaza sa vina in Marea Britanie pentru a lucra pe o perioada de sase luni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Cele doua organizatii au avertizat ca fermele pierd banii de pe urma porcilor ajunsi la maturitate si care ar fi gata pentru procesare dar sunt blocati la ferme adaugand ca cel putin 30.000 de scroafe de reproductie au fost pierdute pe parcursul ultimelor sase luni, echivalentul a aproximativ 10% din efectivele de porcine din Marea Britanie.
"Vedem deja o scadere semnificativa a efectivelor de reproductie si suntem ingrijorati ca, daca nu se face nimic, am putea vedea un exod masiv din aceasta industrie pe parcursul urmatoarelor 12 luni. Dupa ce vom pierde aceasta baza de productie nu o vom mai putea recupera", sustin semnatarii scrisorii.
Cele doua organizatii sustin ca zeci de mii de porci sunt sacrificati chiar la ferme de catre producatori, care nu mai au insa spatii libere, si au facut un apel catre Guvern sa organizeze o intalnire de urgenta cu firmele din lantul de aprovizionare pentru gasirea de solutii.
Potrivit NPA si NFU, in prima saptamana din acest an unii fermieri au declarat ca doar jumatate dintre porcii contractati au fost preluati de procesatori. In aceste conditii, costurile asociate cu efectivele suplimentare de porci, cresterea costului cu nutretul animalelor si scaderea preturilor au facut ca fermierii sa piarda aproximativ 25 de lire sterline (34 de dolari) pentru fiecare porc timp de aproape un an.
De asemenea, cele doua organizatii au cerut Guvernului sa ii incurajeze pe retaileri sa deruleze campanii de marketing pentru a stimula vanzarile de carne de porc provenita din Marea Britanie, astfel incat si procesatorii sa isi intensifice activitatea.
Un purtator de cuvant al Guvernului de la Londra a declarat ca Executivul se asteapta la progrese in urmatoarele luni in ceea ce priveste reducerea efectivelor excedentare de porci de la ferme.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>