Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderul LAPAR reclama lipsa de interes pentru locurile de munca din agricutura

liderul-lapar-reclama-lipsa-de-interes-pentru-locurile-de-munca-din-agricutura

Acesta spune ca majoritatea populatiei de la sate prefera sa traiasca in baza ajutoaelor sociale, decat sa mearga sa munceasca la camp.


Locuitorii din mediul rural nu mai sunt interesati sa munceasca la camp, ci prefera sa stea pe scarile primariilor pentru a primi ajutoare sociale, a declarat Laurenţiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, intr-o dezbatere pe teme de profil.
 
„Din '90 pana azi, s-a mers din greseala in greseala. Strangem date sa facem strategii, sa vedem ce-i de facut, dar practic realitatile din teren sunt cu totul altele. Nu mai exista scoli si licee agricole. Desi la instituţiile superioare de profil sunt mii de absolventi, ei nu se intorc la tara. Populatia de acolo imbatranette. Imi spunea un preot ca anul acesta au avut loc in comuna 11 inmormantari si un singur botez. Cam aceasta este realitatea, este o tragedie”, sustine Baciu.
 
El a subliniat ca numarul celor care muncesc pamantul este din ce in ce mai mic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Practic, nu ai cui sa-i dai bani, nu mai gasesti un om interesat sa munceasca. In schimb, sunt multi care stau pe scara primariei pentru ajutoare sociale. Stiu in judetul Neamt o localitate unde sunt o mie si ceva de asistati social si nu gaseşti pe nimeni sa munceasca”, a continuat Baciu.
 
Potrivit acestuia, impactul ajutoarelor sociale in economie este de miliarde de euro, in conditiile in care acesti oameni nu platesc taxe, asigurari de sanatate, contributii si nici nu sunt interesati de educatie.
 
„Primarii nu-i informeaza pe oameni de drepturile lor, ci le spun ca nu mai primesc ajutoarele daca merg la munca. Insa veniturile din munca ziliera nu afecteaza dosarul de ajutor social”, a mai spus presedintele LAPAR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016