Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Carentele de vitamine in sezonul rece duc la depresie
DEPRESII SEZONIERE, ceaiuri fortifiante, ceaiuri pentru depresie, cum se ajunge la depresie, lipsa de vitamine provoaca depresia. retete de ceaiuri vitaminizante
In timpul iernii, organismul nostru este mai solicitat decat in celelalte anotimpuri. Acest fapt se manifesta prin aparitia unor stari de discomfort, apatie, oboseala si iritabilitate, stari denumite de psihoterapeuti ''depresii sezoniere''.
Datorate in primul rand schimbarii de ritm (bioritmul zilnic intern), de schimbarile de temperatura, dar si de modificarile de alimentatie, starile neplacute pot fi depasite prin respectarea unui regim de viata sanatos.
El inseamna in primul rand odihna, asigurarea celor opt ore de somn pe noapte, dar si o alimentatie echilibrata: micul dejun obligatoriu si evitarea meselor seara dupa ora 19,00.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Felul alimentelor influenteaza in mod direct capacitatea organismului de a le digera. Astfel, cele de tip fast food sunt bogate in proteine animale si grasimi, dar sunt aproape total lipsite de vitamine, meritandu-si pe deplin renumele de "junk food".
Supele si ciorbele de legume sunt mult mai sanatoase, ele contin foarte multe saruri minerale care completeaza deficitul normal ce apare iarna in organismul nostru.
Vitaminele nu trebuie uitate nici ele, in aceasta perioada ele se gasesc in fructele proaspete din import (citrice) dar si in mancarurile pe baza de legume congelate.
Plante vitaminizante
Unele fructe sunt atat de bogate in vitamine, incat din ele se pot obtine preparate care ne asigura necesarul zilnic in perioadele in care fructele si legumele proaspete lipsesc din alimentatie.
* Fructe de catina (Fructus Hyppophae): se prepara decocturi din 1-2 lingurite de fructe la o cana; se beau 2-3 cani pe zi.
* Macese (Fructus Cynosbati): decocturi obtinute dintr-o lingurita de enduvii (fructe) la o cana de apa; se fierb 10 minute si se beau doua cani pe zi, cu lamaie.
* Bautura rece din macese macerate: 100 de grame de macese macerate se lasa 12 ore in apa rece. Se adauga apoi 100 grame de zahar si se strecoara. Se pastreaza la rece si se beau trei cani pe zi.
* Fructe de paducel (Fructus Crataegi): se fac infuzii din o lingura de fructe la o cana de apa clocotita. Se lasa acoperit un sfert de ora. Se beau doua cani pe zi.
* Frunze de urzica (Folium Urticae): se consuma doua cani pe zi de infuzie, obtinuta dintr-o lingura de plante la o cana cu apa. Frunzele de urzica isi pastreaza excelent proprietatile daca vara, imediat dupa ce au fost culese, se pun la congelator inchise bine intr-o punga alimentara. Combat anemia.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura