Exclusiv
Publicat in: Diverse
Carentele de vitamine in sezonul rece duc la depresie
DEPRESII SEZONIERE, ceaiuri fortifiante, ceaiuri pentru depresie, cum se ajunge la depresie, lipsa de vitamine provoaca depresia. retete de ceaiuri vitaminizante
In timpul iernii, organismul nostru este mai solicitat decat in celelalte anotimpuri. Acest fapt se manifesta prin aparitia unor stari de discomfort, apatie, oboseala si iritabilitate, stari denumite de psihoterapeuti ''depresii sezoniere''.

Datorate in primul rand schimbarii de ritm (bioritmul zilnic intern), de schimbarile de temperatura, dar si de modificarile de alimentatie, starile neplacute pot fi depasite prin respectarea unui regim de viata sanatos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

El inseamna in primul rand odihna, asigurarea celor opt ore de somn pe noapte, dar si o alimentatie echilibrata: micul dejun obligatoriu si evitarea meselor seara dupa ora 19,00.

Felul alimentelor influenteaza in mod direct capacitatea organismului de a le digera. Astfel, cele de tip fast food sunt bogate in proteine animale si grasimi, dar sunt aproape total lipsite de vitamine, meritandu-si pe deplin renumele de "junk food".

Supele si ciorbele de legume sunt mult mai sanatoase, ele contin foarte multe saruri minerale care completeaza deficitul normal ce apare iarna in organismul nostru.

Vitaminele nu trebuie uitate nici ele, in aceasta perioada ele se gasesc in fructele proaspete din import (citrice) dar si in mancarurile pe baza de legume congelate.

Plante vitaminizante


Unele fructe sunt atat de bogate in vitamine, incat din ele se pot obtine preparate care ne asigura necesarul zilnic in perioadele in care fructele si legumele proaspete lipsesc din alimentatie.

* Fructe de catina (Fructus Hyppophae): se prepara decocturi din 1-2 lingurite de fructe la o cana; se beau 2-3 cani pe zi.

* Macese (Fructus Cynosbati): decocturi obtinute dintr-o lingurita de enduvii (fructe) la o cana de apa; se fierb 10 minute si se beau doua cani pe zi, cu lamaie.

* Bautura rece din macese macerate: 100 de grame de macese macerate se lasa 12 ore in apa rece. Se adauga apoi 100 grame de zahar si se strecoara. Se pastreaza la rece si se beau trei cani pe zi.

* Fructe de paducel (Fructus Crataegi): se fac infuzii din o lingura de fructe la o cana de apa clocotita. Se lasa acoperit un sfert de ora. Se beau doua cani pe zi.

* Frunze de urzica (Folium Urticae): se consuma doua cani pe zi de infuzie, obtinuta dintr-o lingura de plante la o cana cu apa. Frunzele de urzica isi pastreaza excelent proprietatile daca vara, imediat dupa ce au fost culese, se pun la congelator inchise bine intr-o punga alimentara. Combat anemia.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Lipsa macelarilor duce in faliment fermierii
Lipsa macelarilor duce in faliment fermierii
Presedintele asociatiei reprezentative National Pig Association (NPA), Rob Mutimer, si...
Liderul LAPAR reclama lipsa de interes pentru locurile de munca din agricutura
Liderul LAPAR reclama lipsa de interes pentru locurile de munca din agricutura
Locuitorii din mediul rural nu mai sunt interesati sa munceasca la camp, ci prefera sa stea pe...
Lipsa cadastrului ingreuneaza accesarea fondurilor europene de catre fermieri
Lipsa cadastrului ingreuneaza accesarea fondurilor europene de catre fermieri
Fermierii care au accesat fonduri europene pentru a achizitiona terenuri intampina mari...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton