Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cerealele si produsele alimentare derivate raman principale sursa de hrana a romanilor
La polul opus, carnea si preparatele din carne detin o pondere modesta in alimentatie, insa in usoara crestere fata de anul trecut.
Cerealele si produsele din cereale au asigurat, gospodariilor, 40,5% din numarul de calorii, anul trecut, in scadere cu 0,4 puncte procentuale fata de anul 2015, conform celor mai recente date facute publice de Institutul National de Statistica.
Acest aport este mare in gospodariile de lucratori pe cont propriu in activitati neagricole, agricultori si someri, variind intre 43% la gospodariile de someri si 39,9% la gospodariile de salariati.
In cadrul acestei grupe de alimente, in medie pe ansamblul gospodariilor, predomina aportul caloric al painii si produselor de franzelarie, in scadere, fata de anul anterior, de la 26,5% in 2015 la 26,2% in 2016. La gospodariile de agricultori, alaturi de paine si produse de franzelarie, malaiul are un aport caloric important, reprezentand 7,3% din total.
Pe ansamblul gospodariilor, carnea si preparatele din carne au detinut o pondere modesta in numarul de calorii continut de alimentatie, insa in usoara crestere fata de anul anterior, de la 12,2% in 2015 la 12,3% in 2016.
Atat in anul 2016, cat si anul anterior, caloriile provenite din lapte, produse lactate (branzeturi si smantana) si oua, au o pondere de 11,4% in numarul total de calorii din consumul gospodariilor (11% in 2015).
Aceste produse au cel mai mare aport la gospodariile de agricultori (11,9%), iar cel mai scazut la gospodariile de someri (9,8%). Exceptand gospodariile de agricultori, lucratori pe cont propriu in activitati neagricole si someri, uleiul de porumb, floarea-soarelui, soia detine ponderea cea mai mare, situata la peste 11,4% la toate celelalte categorii de gospodarii analizate.
In schimb, legumele si conservele din legume, cartofii, fasolea boabe si alte leguminoase pentru boabe detin impreuna doar 7,7% din totalul caloriilor pe ansamblul gospodariilor.
Atat in anul 2016, cat si in anul anterior, in mediul urban este mai mare aportul caloric la carne si preparate din carne, peste, produse din peste si conserve din peste, branzeturi si smantana, grasimi, fructe, legume si conserve din legume, zahar, dulceturi, ciocolata si alte produse zaharoase, iar in mediul rural, ponderea caloriilor provenite din cereale si produse din cereale, lapte, fasole boabe si alte leguminoase pentru boabe.
Acest aport este mare in gospodariile de lucratori pe cont propriu in activitati neagricole, agricultori si someri, variind intre 43% la gospodariile de someri si 39,9% la gospodariile de salariati.
In cadrul acestei grupe de alimente, in medie pe ansamblul gospodariilor, predomina aportul caloric al painii si produselor de franzelarie, in scadere, fata de anul anterior, de la 26,5% in 2015 la 26,2% in 2016. La gospodariile de agricultori, alaturi de paine si produse de franzelarie, malaiul are un aport caloric important, reprezentand 7,3% din total.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe ansamblul gospodariilor, carnea si preparatele din carne au detinut o pondere modesta in numarul de calorii continut de alimentatie, insa in usoara crestere fata de anul anterior, de la 12,2% in 2015 la 12,3% in 2016.
Atat in anul 2016, cat si anul anterior, caloriile provenite din lapte, produse lactate (branzeturi si smantana) si oua, au o pondere de 11,4% in numarul total de calorii din consumul gospodariilor (11% in 2015).
Aceste produse au cel mai mare aport la gospodariile de agricultori (11,9%), iar cel mai scazut la gospodariile de someri (9,8%). Exceptand gospodariile de agricultori, lucratori pe cont propriu in activitati neagricole si someri, uleiul de porumb, floarea-soarelui, soia detine ponderea cea mai mare, situata la peste 11,4% la toate celelalte categorii de gospodarii analizate.
In schimb, legumele si conservele din legume, cartofii, fasolea boabe si alte leguminoase pentru boabe detin impreuna doar 7,7% din totalul caloriilor pe ansamblul gospodariilor.
Atat in anul 2016, cat si in anul anterior, in mediul urban este mai mare aportul caloric la carne si preparate din carne, peste, produse din peste si conserve din peste, branzeturi si smantana, grasimi, fructe, legume si conserve din legume, zahar, dulceturi, ciocolata si alte produse zaharoase, iar in mediul rural, ponderea caloriilor provenite din cereale si produse din cereale, lapte, fasole boabe si alte leguminoase pentru boabe.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura