Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Noul ministru al Agriculturii porneste cu planuri ambitioase la drum. Acesta vrea sa faca o serie de schimbari. Iata despre ce este vorba!
"Am cerut in tot ministerul, tuturor structurilor din minister, sa imi puna la dispozitie o situatie la zi cu problemele identificate si care sunt riscurile ce pot aparea. Schimbam modul de organizare si functionare si in scurt timp lucrurile vor intra intr-un fagas de normalitate, astfel incat sa putem dezvolta sectorul", a declarat Chesnoiu.
In ceea ce priveste secretarii de stat, Chesnoiu a sustinut ca MADR va ramane pe aceeasi schema, patru secretari de stat si un subsecretar de stat, dar propunerile pentru persoanele care vor ocupa aceste pozitii se vor face in coalitie de catre fiecare partid.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Propunerile pentru secretarii de stat se fac in coalitie, de catre fiecare partid, ministrul de resort isi spune doar parerea despre fiecare persoana nominalizata, dar este o perioada care va mai dura putin. Eu am avut o discutie cu secretarii de stat si le-am transmis ce asteptari am de la ei pana isi vor incheia mandatul sau daca vor continua si lucrurile intra in matca lor. Ramanem cu aceeasi schema a secretarilor de stat, pentru ca Ministerul Agriculturii este un minister extrem de complex si avem nevoie de capacitate manageriala institutionala, numai ca managementul in acceptiunea mea inseamna cu totul altceva", a adaugat Adrian Chesnoiu.
El a precizat ca nu se va mai lucra in aceasta institutie fara indicatori de performanta si fara un calendar clar de implementare a fiecarui program.
"Nu se va mai lucra in Ministerul Agriculturii fara indicatori de rezultat, fara etapele care trebuie atinse pentru atingerea acelor indicatori si fara a avea un calendar clar de implementare a fiecarui program. Asta a fost de altfel una dintre primele dispozitiile pe care le-am dat, ca nu vreau sa mai vad programe fara indicatori de rezultat si etape de implementare. Managementul institutional inseamna sa fii organizat, sa stii ce ai de facut, cine are sarcina si cine trebuie sa o realizeze si care sunt indicatorii de rezultat. Altfel, patim cum am patit la AFIR si ne trezim in luna decembrie ca dezangajam 500 de milioane de euro din bugetul Ministerului Agriculturii, iar fermierii nu au avut bani. Le-au spus doi ani de zile ca nu sunt bani ca sa fie sprijinite programele si iata ca la finalul anului dezangajam 2,3 miliarde de lei", a subliniat oficialul MADR.
In opinia sa, lucrurile "nu merg bine" la unele agentii din subordine, la ANIF si AFIR, in timp ce la APIA situatia este stabila, aici fiind nevoie de continuitate in perspectiva provocarilor "destul de mari" care vor veni odata cu noul program.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 3.88 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News