Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cirese cu pesticide, retrase de la comercializare de inspectorii ANSVSA

cirese-cu-pesticide-retrase-de-la-comercializare-de-inspectorii-ansvsa

Ca urmare a celor semnalate in spatiul public, ANSVSA s-a autosesizat si o echipa de inspectori ai DSVSA Bucuresti a prelevat probe din lotul de cirese incorect etichetat.


In urma analizelor probelor s-a infirmat prezenta pesticidelor imazalil si tiabendozol, dar a fost depistat un alt pesticid, dimetoat, la care s-au inregistrat depasiri ale limitelor admise.
 
Limita maxima admisa este de 0,02 mg/kg, iar in probele analizate valorile erau de 0,03 mg/kg. Procedura aplicabila este cea de retragere de la comercializare si dirijare pentru distrugere.
 
Dupa primirea buletinelor de analiza, imediat ANSVSA a demarat o ancheta pentru a verifica daca mai exista cirese la comercializare din acel lot, pentru a fi retrase si distruse.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pana in prezent, din lotul de cirese provenit din Turcia, in cantitate de 1.347 de kg, depistat cu depasirea limitei pentru dimetoat a fost retrasa de inspectorii ANSVSA si dirijata pentru a fi distrusa, o cantitate de 564 de kg. Actiunea este in desfasurare la nivel national.
 
In fiecare an, in aceasta perioada este intensificata actiunea de monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructele si legumele de sezon.
 
Pentru exemplificare, in perioada 16-27 aprilie, inspectorii ANSVSA au desfasurat actiuni de control in 320 de unitati de depozitare a legumelor si fructelor provenite din tari terte.
 
De la inceputul anului, pana in luna aprilie au fost verificate la nivelul birourilor vamale judetene 4.643 de transporturi rutiere de legume si fructe provenite din tari terte.
 
Cu ocazia acestor verificari au prelevate 539 de probe din fructe si legume care au fost supuse analizelor de laborator pentru determinarea reziduurilor de pesticide. La 16 dintre probele analizate au fost depistate depasiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide, la produse precum: dovlecei, rodii, castraveti, ardei si tomate.
 
Reamintim ca in data de 16.04.2018, inspectorii ANSVSA au depistat un lot  de 19.644 de kg de dovlecei proveniti din Turcia, la care a fost depistata o depasire a limitei maxime admise pentru fungicidul metalaxil – M. Intregul lot a fost distrus.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016