Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Parlamentul a aprobat miercuri acordul incheiat cu Consiliul privind cinci legi de reforma a politicii agricole a UE.
Potrivit oficialilor europeni, viitoarea Politica Agricola Comuna va sublinia mai mult protectia mediului, asigurarea unei distributii mai echitabile a fondurilor UE si ajutorul acordat fermierilor pentru a face fata provocarilor pietei.
"Salut votul de astazi al Parlamentului European asupra reformei politicii agricole comune. Este o zi importanta pentru agricultorii europeni dar si pentru toti cetatenii Uniunii Europene preocupati de calitate produselor alimentare si de durabilitatea metodelor de productie agricola. Politica agricola comuna reformata va aduce un sprijin mai bine echilibrat intre fermieri, regiuni si state membre, cu un accent special pe tinerii fermieri; va promova un sector agricol european competitiv, consolidand organizarea fermierilor, inovarea si investitiile; va aduce un sprijin mai bine directionat ajutand agricultorii sa puna in practica masuri concrete pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice, a pierderii biodiversitatii, pentru cresterea calitatii apei si solului. Etapa urmatoare este adoptarea formala a pachetului legislativ in Consiliu. in saptamanile urmatoare, Comisia Europeana va continua sa lucreze la actele delegate in stransa colaborare cu experti din statele membre si Parlamentului European pentru a asigura o punere in practica eficienta si armonioasa a acordului politic", a precizat comisarul pentru agricultura Dacian Ciolos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Conform noii Politici Agricole, 30% din bugetele statelor membre pentru plati directe pot fi cheltuite doar daca sunt luate masuri obligatorii de ecologizare, cum ar fi diversificarea recoltelor, mentinerea unei zone verzi permanente si crearea "unor arii concentrate pe ecologizare".
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News