Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Comisia Europeana a anuntat, marti, adoptarea unui pachet de masuri ca raspuns la pescuitul nesustenabil de hering practicat de Insulele Feroe. Masurile includ interdictia importurilor de hering si macrou provenind din stocurile atlantico-scandinave capturate sub controlul Insulelor Feroe, precum si a importurilor de produse pescaresti care contin sau sunt facute din acesti pesti.
Masurile includ, de asemenea, restrictii privind utilizarea porturilor UE de catre vase care exploateaza stocuri de hering si de macrou sub controlul Insulelor Feroe. Aceasta inseamna ca vasele din Insulele Feroe nu vor fi autorizate sa acosteze in porturile UE, cu exceptia cazurilor de urgenta.
„Instituirea unor astfel de masuri se face intotdeauna in ultima instanta. Insulele Feroe ar fi putut pune capat pescuitului nesustenabil, insa au ales sa nu faca acest lucru. Acum este clar pentru toata lumea ca Uniunea Europeana este hotarata sa utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a proteja durabilitatea pe termen lung a stocurilor”, a precizat Comisarul european pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Masurile vor intra in vigoare la 7 zile de la data publicarii in Jurnalul Oficial.
Potrivit CE, pana in 2013, stocurile de hering atlantico-scandinav au fost gestionate in comun de Norvegia, Rusia, Islanda, Insulele Feroe si UE, printr-un plan convenit de gestionare pe termen lung si o repartizare prestabilita a capturii totale admisibile (TAC). Cu toate acestea, in 2013, Insulele Feroe au decis in mod unilateral sa iasa din acest acord si au stabilit o cota autonoma de peste trei ori mai mare decat cea convenita anterior.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News