Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin cerceteaza pe teren rezultatele masurilor adoptate la irigatii

constantin-cerceteaza-pe-teren-rezultatele-masurilor-adoptate-la-irigatii

Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, a vizitat astazi, impreuna cu secretarul de stat in ministerul agriculturii, Daniel Botanoiu, sistemul de irigatii din zona Nedeia-Macesu din judetul Dolj. Scopul vizitei a fost luarea la cunostinta a eventualelor schimbari care au avut loc in sistemul de irigatii si a beneficilor sau problemelor intampinate de fermieri.


„In primul rand in acest an suprafata irigata a crescut foarte mult, chiar daca nu este una foarte mare si nu se ridica la nivelul pe care ni l-am fi dorit.
Suprafata irigata a crescut in acest an pentru ca am venit cu cateva masuri: am realizat revizia tehnica ce a dat posibilitatea de a avea apa pe canale din luna mai, ceea ce a fost mai mult decat benefic pentru fiecare fermier. Pe de alta parte, am dorit sa vad eficienta actelor normative adoptate, ultimul dintre acestea permitand federatiilor, organizatiilor de utilizatori de apa sa devina jucatori pe piata de energie, iar eficienta acestei masuri se va vedea in pretul la apa care in acest an in medie la nivel national a scazut cu 30%. Toate aceste lucruri cred eu, pe langa faptul ca a fost si un an care ne-a ocolit de seceta, au condus la o productie foarte buna, ceea ce genereaza si alta problema pe care nu am discutat-o atat de mult si anume problema pretului si cea legata de insuficienta capacitatilor de stocare, astfel incat productia din acest an care, pentru ca este mare, are un pret mai mic, sa poata fi vanduta in iarna sau in primavara anului viitor”, a declarat Constantin.
 
In deplasarea efectuata, ministrul s-a intalnit si cu reprezentanti ai asociatiilor utilizatorilor de apa din zonele Nediea-Macesu si Sadova-Corabia, dar si cu primari ai comunelor din Dolj. Acestia i-au propus ministrului ca fermierii sa plateasca ceea ce consuma din canalul de irigatii, dar si ca ANIF sa foloseasca energie verde, lucru care ar putea micsora pretul apei pentru irigat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016