Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Controalele ANPC la comerciantii de lactate au scos la iveala abateri la peste trei sferturi dintre acestia
In urma unui control organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a reiesit ca trei sferturi dintre comerciantii de lapte si produse lactate nu respectau in totalitate normele sanitare-veterinare
Controlul ANPC s-a desfasurat in toate judetele tarii precum si in Municipiul Bucuresti, fiind vizati 995 operatori economici. La 741 dintre acestia au fost identificate abateri, oprindu-se de la comercializare o cantitate de 350 kg produse lactate si aproximativ 24 tone lapte de consum. De asemenea, au fost aplicate 850 sanctiuni si 369 avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor.
"Noi toti trebuie sa acordam o atentie deosebita atunci cand cumparam lapte si produse lactate. Studierea ambalajului poate indica starea in care se afla produsul. In cazul in care ambalajul este bombat rezulta ca a inceput procesul de fermentare si produsul nu mai este propriu consumului uman.Trebuie verificat daca laptele si produsele lactate sunt pastrate la temperatura indicata de producator. Recomand consumatorilor sa refuze produsele care au fost expuse la comercializare la alte temperaturi decat cele indicate de producator.Desi procentul produselor lactate cu neconformitati este in scadere, vreau sa va asigur de vigilenta comisarilor nostri in depistarea tuturor neregulilor”, a declarata Bogdan Cristian Nica , presedintele ANPC.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
SFATURILE ANPC PENTRU CONSUMATORII DE PRODUSE LACTATE:
- Acordati o atentie deosebita cand cumparati lapte si produse din lapte asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat rezulta ca a inceput procesul de fermentare si produsul nu mai este propriu consumului uman;
- Acordati atentie deosebita conditiilor de depozitare, atat in magazinul de desfacere, cat si la domiciliu; verificati daca laptele si produsele lactate sunt pastrate la temperatura indicata de producator; refuzati sa achizitionati produse care au fost expuse la comercializare la alte temperaturi decat cele indicate de producator.
- Solicitati vanzatorului, in cazul in care magazinul nu are asigurat sistemul de autoservire, sa va arate eticheta produsului pentru a analiza compozitia si, mai ales, incadrarea in data durabilitatii minimale;
- Refuzati produsele pentru care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare.
- Cand doriti sa cumparati lapte si produse din lapte, solicitati informatii suplimentare vanzatorilor cu privire la natura produselor pe care doriti sa le cumparati, intrucat exista cazuri in care comerciantii expun la vanzare, in acelasi spatiu inlocuitori de produse lactate alaturi de produse lactate; in conditiile in care modul de prezentare (forma de calup, dimensiuni, aspect, culoare) si chiar de etichetare sunt asemanatoare, diferentierea este ingreunata, motiv pentru care este absolut necesar sa solicitati informatii suplimentare din partea personalului cu atributii de vanzare din cadrul magazinelor. In inlocuitorii de produse lactate grasimile lactate au fost inlocuite partial sau total cu grasimi de alta origine decat cea lactata.
- Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale/data limita de consum modificata sau depasita.
- La cumpararea produselor alimentare si, implicit a laptelui si produselor din lapte, solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs.
- Nu cumparati lapte si produse din lapte din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibara bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura