Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii de pasari estimeaza ca vor vinde intre 170 si 180 de milioane de oua in perioada Pastelui
Cu toate ca cererea va creste semnificativ, profiturile fermierilor vor fi diminuate din cauza scaderii cu 15 - 20 la suta a preturilor.
Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, spune ca „avem oua suficiente, dar preturile sunt mai mici decat erau in decembrie si ianuarie. Acum, un ou la poarta fermei se vinde cu un pret situat intre 26 si 28 de bani, fara TVA, ceea ce inseamna o scadere cu 15 — 20% fata de lunile decembrie si ianuarie. Este oferta mai mare de oua pe piata, mai ales ca au aparut si ouale de la tarani. Din pacate este un pret mic, care nu ii ajuta prea mult pe fermieri. Numai in perioada aceasta se consuma in jur de 170—180 de milioane de oua provenite din ferme avicole, cu circa 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita”.
Acesta a adaugat ca un roman mananca, in medie, 240 — 250 de oua anual, ceea ce reprezinta un consum de 20 pana la 22 de oua intr-o luna obisnuita, insa in luna in care se sarbatoreste Pastele consumul pe locuitor "sare" la circa 30 de oua.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
In ceea ce priveste exporturile de oua, Ilie Van sustine ca anual pleaca in tarile Uniunii Europene aproape 200 de milioane de oua din productia autohtona, mai ales in perioada de vara, iar in ultima perioada a inceput sa se dezvolte si segmentul de oua procesate.
„Avem si ceva export mai ales in lunile de vara cand oferta de oua de pe piata este mai mare decat in lunile de iarna. Exportam aproape 200 de milioane de oua pe an in tarile UE, insa incepe sa se dezvolte si segmentul de oua procesate, respectiv oua lichide sau oua praf, care se livreaza catre industria alimentara. Legislatia europeana este foarte drastica din punct de vedere al igienei pentru cei care folosesc oua si de aceea trebuie sa aiba spatii clar identificate pentru receptie, pentru spargere oua si pentru depozit. Din acest punct de vedere este mai bine sa faci comanda de oua lichide care sunt pasteurizate. Sunt fabrici speciale, iar noi avem trei pana in prezent si mai este una in proiect”, a spus presedintele UCPR.
In Romania, ouale cu cod 3, provenite de la gaini crescute in cusca, reprezinta 60% din consum, fata de 75% cat este media in Uniunea Europeana, iar restul de 40% sunt cele cu cod 0, 1 si 2, respectiv cele provenite de la gainile crescute in ferme ecologice, in aer liber si la sol.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura