Inmultirea la BILLBERGIA, inmultirea plantelor epifite, despartirea tufei la BILLBERGIA, foto

Este bine sa plantati Billbergia in ghivece largi, pentru a ii lasa spatiu sa isi dezvolte noi lastari. Daca o asezati intr-un ghiveci stramt din ceramica, aceasta va creste atat de mult incat veti avea surpriza sa gasiti, dupa un an, ghiveciul crapat, datorita presiunii pe care o creeaza radacinile plantei mama si cele ale plantelor tinere, nou aparute.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Separati lastarii nou aparuti in jurul tulpinii mama cu ajutorul unui cutit cu lama lunga sau a unui plantator din trusa de gradinarit. Este bine sa purtati manusi de protectie, deoarece frunzele Billbergiei au marginile dintate si taioase, care va pot rani.
Lastarii tineri se desprind usor de tulpina mama, aveti grija in schimb sa ii scoateti cu putin pamant in jurul radacinilor. De cele mai multe ori radacinile lor si cele ale plantei mama se impletesc si formeaza o retea rezistenta, nu va temeti sa taiati din radacini pentru a desprinde plantele una de alta, radacinile lor se refac foarte repede.
Dupa ce toate plantele au fost scoase din ghiveci, e timpul sa le replantati.
Alegeti un vas mai mare in diametru, pe fundul caruia este bine sa asezati un strat format din cioburi de ceramica, sau, mai la indemana, bucati de caramida sau chiar moloz. Acest strat va facilita scurgerea apei, care in exces, ii poate dauna grav Billbergiei. Peste acest strat, turnati un amestec format din turba si pamant de padure, pana umpleti ghiveciul pe sfert. Asezati in centru planta, si turnati restul de amestec de jur imprejur, lasand un spatiu de doua degete pana la buza ghiveciului.
Udati din abundenta si lasati ghiveciul sa se scurga. Ghiveciul se poate aseza apoi intr-un loc luminos, dar ferit de razele soarelui.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News