Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curtea Europeana de Conturi critica modul in care au fost cheltuiti banii pentru diversificarea economiei rurale

curtea-europeana-de-conturi-critica-modul-in-care-au-fost-cheltuiti-banii-pentru-diversificarea-economiei-rurale

Curtea Europeana de Conturi considera ca fondurile UE alocate pentru diversificarea economiei rurale nu si-au atins scopul, criticand modul in care acestea au fost cheltuite.


Intr-un raport al institutiei se arata ca sprijinul nu a fost directionat in mod sistematic catre proiectele cele mai susceptibile sa atinga scopul masurilor. Curtea Europeana de Conturi explica aceasta situatie prin lipsa unor nevoi clare de interventie sau a unor obiective specifice stabilite in programele de dezvoltare rurala, prin adoptarea de criterii generale de eligibilitate, care nu limitau proiectele la cele mai susceptibile sa obtina diversificarea scontata si prin criterii de selectie care nu permiteau selectionarea celor mai eficace proiecte sau care nu erau aplicate deloc.

"Mult prea adesea, si mai ales la inceputul perioadei de programare, selectia proiectelor era ghidata mai degraba de nevoia de a cheltui bugetul alocat si mai putin de calitatea proiectelor insesi. in unele state membre, daca existau suficiente fonduri disponibile, toate proiectele eligibile beneficiau de finantare, fara sa se tina seama de rezultatul evaluarii proiectelor (...) Statele membre au fost adesea ghidate mai degraba de nevoia de a cheltui bugetul alocat si mai putin de evaluarea caracterului adecvat al proiectelor de diversificare insesi. in unele state membre, daca existau suficiente fonduri disponibile, toate proiectele eligibile beneficiau de finantare, fara sa se tina seama de rezultatul evaluarii eficacitatii si a eficientei lor. Doar ulterior, in cursul perioadei, in conditiile unui buget mai restrans, proiecte de o calitate superioara au fost respinse", se precizeaza in raportul citat.

Auditul efectuat de Curtea de Conturi a vizat 6 state membre - Cehia, Franta, Italia, Polonia, Suedia si Marea Britanie.

Cheltuielile UE planificate pentru aceste masuri se ridicau la 5 miliarde de euro in perioada 2007‑2013, la care s‑au adaugat 2 miliarde de euro programate din fondurile nationale ale statelor membre.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In Romania, prin Masura 312 a PNDR ("Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi") au fost finantate 2.225 de noi microintreprinderi. Potrivit unui raport al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit publicat la inceputul acestui an, investitiile in producerea de energie regenerabila prin Masura 312 erau in numar de 499, la acea data. Alte 42 de investitii se inscriau in domeniul dezvoltarii activitatilor mestesugaresti si de artizanat. Valoarea totala a contractelor aferente acestei masuri a fost de 336,4 milioane de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016