Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Delegatia Romaniei a ajuns la Targul International de Zootehnie din Franta

delegatia-romaniei-a-ajuns-la-targul-international-de-zootehnie-din-franta

In perioada 7-9 octombrie 2015, o delegaţie condusa de secretarul de stat in Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, participa la cea de-a 24-a ediţie a Targului Internaţional de Zootehnie Sommet de l’Elevage care se desfasoara in localitatea Clermont Ferrand.


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a amenajat pentru prima oara la acest targ un stand de informare privind politicile si strategiile din domeniul zootehniei si industriei alimentare romanesti, in cadrul caruia vor fi prezentate si mostre de produse romanesti cu notorietate, atestate traditional si inregistrate sau cu potential de inregistrare pe sistemele de calitate europene.
 
De asemenea, Romania va fi reprezentata la acest eveniment de un numar de 50 de crescatori de bovine si ovine, specializati atat in productia de lapte, cat si in cea de carne.
 
In cadrul conferintei de presa organizata la deschiderea evenimentului, secretarul de stat Daniel Botanoiu a avut o interventie de prezentare a sectorului agricol romanesc si a oportunitatilor de colaborare romano-franceze in domeniul zootehniei, cu accent deosebit pe orientarea fermierilor romani catre acele segmente de rase de carne in care specialistii francezi ne pot acorda expertiza.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, in cadrul turului de vizitare a Targului, secretarul de stat Daniel Botanoiu, insorit de delegatia formata din specialistii si crescatorii de animale romani, au purtat discutii fructuoase cu reprezentantii crescatorilor de animale din Franta, precum si cu cei ai institutelor de ameliorare si reproductie din tara gazda.
 
Principalele teme de discutie au vizat posibilitatea crearii in Romania a unor ferme-vitrina de prezentare a varfului geneticii franceze pe segmentul bovine si ovine, astfel incat crescatorii romani sa se poata informa asupra beneficiilor achizitionarii unor astfel de animale cu valoare genetica superioara, stabilirea unui program de cooperare romano-franceza cu privire la posibilitatea ca formarea operatorilor de insamantari artificiale in Romania sa fie autorizata si sa poata lucra si in Franţa, aspecte legate de testarea animalelor de rasa prin metoda clasica (dupa descendenti) si metoda genomica (testare suplimentara prin care se poate avea o evaluare preliminara asupra eventualelor anomalii genetice ale animalelor).
 
De asemenea, in cadrul intalnirilor cu reprezentantii crescatorilor de animale din Franta, mai ales pe segmentul ovine, s-a convenit ca Romania, care dispune deja de un septel care o plaseaza pe locul 3-4 in Europa, ar putea deveni in viitorul apropiat unul din principalii exportatori de carne de miel in Franta.
 
Pe perioada Targului, secretarul de stat Daniel Botanoiu va participa la o intalnire cu ministrul Agriculturii din Franta, Stephane Le Foll, in cadrul careia vor fi abordate in special programele de cooperare bilaterala romano-franceze in domeniul agriculturii si zootehniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016