Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 2014, mai multi bani pentru cercetarea agricola, prin Politica Agricola Comuna

din-2014-mai-multi-bani-pentru-cercetarea-agricola-prin-politica-agricola-comuna

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat joi ca din 2014 vor fi gasite mai multe resurse financiare la nivelul comunitatii europene pentru finantarea proiectelor de cercetare si inovare in legatura directa cu realitatile de pe teren.


"Lucram cu un sol care are nevoie sa-si refaca fertilitatea, pentru ca, lucrand pamantul, avem o influenta si asupra biodiversitatii, iar sanatatea noastra si cea a societatii depind de modul cum facem acest lucru. Pe viitor avem de gand sa investim mai mult in cercetare si inovatie, iar din 2014 o sa gasim mai multe resurse financiare pentru a finanta proiecte de cercetare si inovare in legatura directa cu realitatile de pe teren. Faceti in asa fel incat sa reconstruim legatura intre cei care lucreaza in invatamant, in cercetare si cei care lucreaza in productie. Trebuie sa invatam unii de la altii", a spus Ciolos, in cadrul unei conferinte organizata de Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti cu ocazia aniversarii a 160 de ani de invatamant agronomic romanesc.

Acesta sustine ca unul dintre punctele slabe ale Romaniei in comparatie cu celelalte tari din Uniunea Europeana vizeaza legatura dintre productia agricola, realitatea din piata si cercetarea.

"Agricultura, sectorul agroalimentar, este singurul sector economic din Europa pentru care exista o politica comuna. Unii o sa spuna ca e un lucru bun, iar altii ca e un lucru rau sau mai putin bun, respectiv exista un anumit sprijin pentru sectorul agricol, dar exista anumite reguli si norme de cum trebuie sa faci agricultura. Faptul ca exista o Politica Agricola Comuna pentru acest sector inseamna ca, inca de la bun inceput, de cand s-a construit Comunitatea Europeana, oamenii politici si-au dat seama ca nu poti sa te joci cu agricultura si alimentatia oamenilor", a mai spus Ciolos.

Acesta sustine ca este suficient ca oamenii sa nu mai aiba ce manca "si anarhia este gata". "Acesta este un motiv in plus ca sa continuam cu o Politica Agricola Comuna", a mai spus Dacian Ciolos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Comisarul european pentru Agricultura a subliniat ca in viitor trebuie gasite solutiile optime pentru a face "agricultura si cu tehnologie moderna, dar sa nu uitam ca lucram si cu materie vie".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016