Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dacian Ciolos: Exista toate instrumentele necesare la nivelul UE pentru ca Romania sa-i sprijine pe producatorii de lapte
In opinia comisarului european pentru agricultura, aceste instrumente pot fi gasite atat in sistemul de plati directe, cat si in programul de dezvoltare rurala.
In cursul acestei saptamani, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a participat la reuniunea Consiliului european pe agricultura de la Luxemburg, unul dintre principalele subiecte dezbatute in timpul lucrarilor fiind protejarea fermierilor din UE in anumite situatii de criza.
In acest context, a fost adusa in discutie si situatia producatorilor de lapte din Romania, care risca sa se confrunte cu dificultati majore dupa ce, de la 1 ianuarie 2015, se vor elimina cotele de lapte la nivelul intregii Uniuni Europene.
Referitor la acest aspect ale eliminarii cotelor de lapte, Dacian Ciolos a precizat ca „chiar daca perspectivele de acum sunt foarte bune, atat pe piata interna europeana, cat mai ales la export, tocmai in aceasta perioada favorabila pentru sectorul laptelui, mi se pare important sa discutam despre perspectivele sectorului si despre cum sa amelioram instrumentele de protejare a producatorilor, care pot fi competitive in situatii normale de piata”.
Printre invitatii la reuniunea din Luxemburg s-a numarat si secretarul de stat american pentru agricultura, Tom Vilsack, cu care Dacian Ciolos a avut o intrevedere, la finalul careia comisarul european a precizat ca un punct important al discutiilor, negociat in acordul UE - SUA, se refera la conditiile de acces a produselor lactate si branzeturilor europene pe piata americana, in conditiile in care acum exista anumite restrictii din diferite motive, date fiind conditiile de comercializare a acestor produse.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Totodata, referindu-se strict la situatia producatorilor de lapte din Romania, Dacian Ciolos, a precizat ca UE pune la dispozitia noastra suficiente instrumente pentru ca statul sa ii sustina pe acestia. „Exista, dincolo de platile directe normale, posiblitatea de a aloca anumite subventii specifice pentru sectorul laptelui si exista in programul de dezvoltare rurala instrumente, inclusiv posibilitatea de a face un subprogram pentru sectorul laptelui, de ce nu, asa cum inteleg ca este vorba sa fie facut pentru sectorul pomicultura, pentru a sustine financiar prin investitii sau prin alte mijloace financiare pe cei care doresc intr-adevar sa ramana pe piata”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura