Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spania ar vrea ca UE sa importe cereale modificate genetic

spania-ar-vrea-ca-ue-sa-importe-cereale-modificate-genetic

Desi s-au luat masuri pentru agricultura ecologica si mentinerea culturilor la un nivel cat mai scazut de alterare, acum Spania vrea ca UE sa permita importul de cereale modificate genetic.


Spania si Franta au propus o exceptie pentru produsele agricole cu urme de ierbicide pentru a creste stocurile si a gasi surse alternative de aprovizionare, in principal pentru porumb, care este un ingredient cheie pentru productia de nutreturi animale. Invadarea Ucrainei, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de cereale, a provocat un soc pe pietele de materii prime in conditiile in care pretul alimentelor este deja la un nivel record.
 
"Acesta este un semnal de alarma pentru noi sa ne gandim cum anume vom avea capacitatea de a asigura securitatea alimentara pentru cei 450 de milioane de cetateni ai nostri. Avem nevoie ca UE sa adauge flexibilitate la normele privind importurile de cereale", a declarat Luis Planas intr-un interviu pentru Bloomberg News.
 
Daca vor fi adoptate, aceste masuri ar reprezenta o modificare importanta in strategia "De la ferma, la farfurie" care include obiective precum cresterea productiei organice si reducerea utilizarii pesticidelor. Aceasta strategie a dat nastere la ingrijorari ca ar putea diminua productia agricola in unul din cei mai mari producatori mondiale de produse agro-alimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Luis Planas a subliniat ca orice importuri de cereale modificate genetic vor avea nevoie de aprobarea autoritatilor UE iar la randul lor statele membre ar putea decide daca le autorizeaza sau nu.
 
Oficialul spaniol a mai spus ca UE ar trebui sa adauge tinte cu privire la productia de proteine vegetale si ingrasaminte, in cadrul strategiei sale pe termen lung. De asemenea, Planas a spus ca Spania propune si cresterea productiei de cereale prin limitarea rotatiei culturilor si utilizarea parloagelor.
 
Cu toate acestea, importurile sunt cruciale pentru ca va mai dura cativa ani pana cand Europa va deveni auto-suficienta in aprovizionarea cu proteine vegetale, a spus Planas. SUA si Argentina nu sunt singurele piete care ar putea acoperi nevoile actuale ale Europei a estimat Planas, adaugand ca situatia evolueaza pozitiv.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016