CEAI DIGESTIV, ceai pentru stomac, ceaiuri pentru dureri de burta, ceai de marar, ceai de anason, ceai de codita soricelului, retete, PREPARARE ceai

Indigestiile, cunoscute sub denumirea generica de “dureri de burta”, sunt tulburari ale aparatului digestiv care se manifesta prin dureri in regiunea stomacului, balonare, senzatie de greata. Acestea apar dupa mesele la care s-au consumat alimente grele, bogate in grasimi, bauturi alcoolice in exces sau bauturi carbogazoase.
Pentru a contracara efectele lor, medicii va sfatuiesc sa nu mancati portii in cantitati mari, la aceeasi masa. Este indicat ca intre felurile de mancare sa luati scurte pauze in care, pe cat posibil, sa faceti miscare. Acest lucru ii da ragaz stomacului sa digere in liniste alimentele ingurgitate. Ideala este o scurta plimbare, sau un dans, daca este vorba de o masa festiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Organismul poate fi ajutat sa faca fata excesului de produse alimentare cu ajutorul ceaiurilor care inlesnesc digestia.
Ceaiul de menta: are efecte antispasmodice si calmante la nivelul tubului digestiv. Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste un pliculet, dupa care se acopera si se lasa 5-10 minute. Se bea de preferinta rece, cu inghitituri mici.
Ceaiul de codita soricelului: are foarte multe utilizari, inclusiv impotriva digestiei proaste. Scade tensiunea. Se prepara infuzii din doua lingurite de flori uscate la o cana de apa clocotita. Se beau, fierbinti, doua - trei cani pe zi.
Ceaiul de anason: calmeaza durerile stomacale, are actiunea carminativa si antispastica. La o cana de apa clocotita se adauga doua lingurite de ceai. Se lasa acoperit 15-20 de minute. Se bea cu o ora inaintea meselor principale.
Ceai de fructe de marar: se foloseste in indigestii, enterocolite, balonari. Se adauga o lingurita de ceai la o cana de apa clocotita si se lasa acoperit 15-20 de minute. Se beau doua - trei cani pe zi, fierbinti, indulcite dupa gust.

Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News