Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eforturile si contributia femeilor in agricultura, recunoscute la gala PRIA – Women in Agriculture

eforturile-si-contributia-femeilor-in-agricultura-recunoscute-la-gala-pria-women-in-agriculture

In tara noastra agricultura joaca un rol important si se afla pe locul doi din UE ca producator apicol, ocupa a treia pozitie in topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor si este cel mai mare producator de vinuri din regiunea Europei centrale si de est si al 6-lea ca volum din Europa, imediat dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia.


Conferinta PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primaverii pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati, si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector. Anul acesta, evenimentul are loc loc in 22 martie 2018, la Radisson Blu, Sala Atlas.
 
Conferinta va fi insotita de gala PRIA – Women in Agriculture, in cadrul careia se vor recunoaste si premia eforturile si contributia femeilor pentru acest sector important al economiei romanesti.
 
Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, politica agricola comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor si prin masuri de piata, si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Si in tara noastra agricultura joaca un rol important si se afla pe locul doi din UE ca producator apicol, ocupa a treia pozitie in topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor si este cel mai mare producator de vinuri din regiunea Europei centrale si de est si al 6-lea ca volum din Europa, imediat dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia.
 
Potentialul Romaniei in sectorul agricol este foarte mare si inca exista loc de crestere. In cadrul conferintei vor fi dezbatute  probleme cu care se confrunta fermierii, dar si solutii sau sugestii pentru a exista o crestere esentiala a agriculturii romanesti, dar si anumite probleme cu care ne confruntam.
 
Exista o cerere crescanda de alimente la nivel mondial, iar cresterea gradului de acoperire a consumului de alimente din productia interna si redobandirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui sa fie o prioritate pentru Romania.
 
La sfarşitul lui mai 2017, Romania a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeana. Romania este cel mai mare producator de vinuri din regiunea Europei centrale si de est si al 6-lea ca volum din Europa, imediat dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia, iar lista rezultatelor poate continua.
 
Sunt intampinate probleme din cauza promovarii deficitare a produselor agroalimentare romanesti si din lipsa de branding adecvat de produs. Exista o capacitate de depozitare insuficienta pentru produsele romanesti.
 
Trebuie sa se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbarile climatice,  incurajarea productiei de energie regenerabila si managementul adecvat al apei .
 
Absorbtia fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunatatirea standardelor de viata in zonele rurale, asigurarea infrastructurii si a serviciilor de baza comparabile cu cele din zonele urbane, dar si pentru reducerea diferentelor de venituri rurale dintre Romania şi media UE.
 
Pentru ca sectorul agricol este esential si pentru ca numarul femeilor care activeaza in agricultura este foarte mare, dar si al celor care lucreaza in randul autoritatilor si al domeniilor conexe, in cadrul conferintei PRIA Agriculture se va premia activitatea acestora pentru sectorul agricol. Participantii vor afla, de asemenea, cu ce provocari se confrunta, de ce au nevoie pentru a-si creste afacerile si care sunt povestile lor de succes.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016