Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Emil Boc: Daca FMI credea in aceasta masura, nu impunea compensare de venituri

emil-boc-daca-fmi-credea-in-aceasta-masura-nu-impunea-compensare-de-venituri

Fostul premier, Emil Boc, este de parere ca masura de reducere a TVA-ului la paine de la 24% la 9%, masura ce a fost adoptata de Guvern marti si va intra in vigoare de la 1 septembrie, este o masura buna, dar ar trebui completata cu taxarea inversa la cereale pentru a diminua evaziunea fiscala in domeniu.


Acesta a comentat pe acest subiect, la o conferinta de presa, cand a zis ca sustine reducerea TVA la paine, dar este ingrijorat de faptul ca FMI-ul nu a acceptat prea bine masura si a impus majorarea taxelor la alcool si la bunurile de lux.
 
„Reducerea TVA la paine la 9 la suta este o masura buna, sper doar sa nu ne aflam in situatia de a avea doar pretul alcoolului majorat, sperand sa scada pretul la paine. Sustin masura reducerii TVA la paine, dar tare mi-e frica de faptul ca ne vom afla doar cu pretul majorat la alcool si poate va scadea pretul la paine. E un mare semn de indoiala faptul ca Fondul Monetar International nu a acceptat aceasta masura, nu a agreat-o, dovada fiind faptul ca le-a impus majorare de taxe in alta parte. Daca FMI credea in aceasta masura, nu impunea compensare de venituri, si a spus Guvernului sa isi asume aceasta masura, iar scaderea de venituri trebuie compensata prin cresterea de taxe in alta parte. Iar Guvernul a crescut taxele la alcool si accize in alta parte. E o dovada a faptului ca nu au fost credibili in fata FMI si a celor cu care au discutat”, a sustinut Emil Boc.

Guvernul a aprobat, marti,  Ordonanta de Urgenta care vizeaza reducerea TVA la paine si majorarea accizelor la alcool si la unele produse de lux. Masura vizeaza implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de paine, grau si faina. De asemenea, nivelul accizei pentru alcool etilic va fi majorat de la 750 la 1000 euro/hl alcool pur.  

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h



Sursa foto: www.sxc.hu
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016